ROMÂNIA BREAKING NEWS

CONFLICTUL TURCIA-SIRIA: Aviația turcă a constrâns un avion sirian să aterizeze la Ankara. A fost confiscată o încărcătură suspectă. La bord se aflau 17 cetățeni ruși

Liniile Aeriene Siriene

Liniile Aeriene Siriene

Un avion de linie sirian, suspectat că transportă arme, a fost constrâns să aterizeze la Ankara, miercuri seara, de forțele aeriene turce, a anunțat agenția de presă Anatolia. Potrivit postului de televiziune NTV, de la bordul aparatului care efectua un zbor între Moscova și Damasc a fost confiscată o încărcătură suspectă. La bordul avionului sirian se aflau 17 cetățeni ruși, iau autoritățile ruse au cerut explicații Ankarei.

Autoritățile turce apreciază că încărcătura conține părți din rachete, conform NTV. Avionul așteaptă aprobarea Ankarei să își poată relua zborul cu cei 35 de pasageri la bord.

„Există o încărcătură ilegală la bordul avionului care trebuia semnalată” în conformitate cu reglementările aviației civile, a declarat Ahmet Davutoglu, citat de agenția de presă Anatolia.

„Există elemente la bord care pot fi considerate îndoielnice”, a continuat ministrul fără a da alte detalii.

Aparatul sirian, un Airbus A-320 a fost escortat miercuri seară de către două avioane F4 ale aviației turce și forțat să aterizeze pe aeroportul Ankara-Esenboga pentru un control de securitate.

Ankara a avertizat companiile aeriene turce să nu efectueze zboruri în spațiul aerian sirian pentru a evita orice eventuale represalii, a adăugat NTV.

La bordul avionului sirian interceptat de Turcia se aflau 17 cetățeni ruși – diplomat rus

O sursă din ministerul rus al Afacerilor Externe a declarat miercuri seară pentru Interfax că la bordul zborului sirian între Moscova și Damasc interceptat de Turcia se aflau 17 cetățeni ruși și că Moscova a solicitat explicații Ankarei.

„Conform primelor informații care trebuie încă verificate sunt 17 cetățeni ruși, inclusiv copii, la bordul avionului”, a declarat această sursă, precizând că diplomați ruși au fost trimiși pe aeroportul din Ankara pentru a garanta apărarea intereselor acestora.

Ambasada Rusiei în Turcia s-a adresat imediat ministerului turc de Afaceri Externe pentru a solicita explicații și a pus problema accesului la cetățenii ruși care se aflau la bordul acestui zbor regular Moscova-Damasc, a adăugat sursa.

 

ULTIMA ORA: Rusia „le cere autorităților turce explicații cu privire la justificarea unor astfel de acte față de cetățenii ruși”, a declarat ministerul într-un comunicat, subliniind interceptarea avioanelor de vânătoare care a „pus în pericol pasagerii, între care se aflau 17 cetățeni ruși”.

 

SURSA – MEDIAFAX

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: