Conferință internațională ”Parteneriatul Româno-American în domeniul securității cibernetice”

Joi, 5 octombrie 2017, Serviciul Român de Informații,  prin intermediul Centrului Național Cyberint, alături de Ambasada Statelor Unite ale Americii, Ministerul Afacerilor Externe, Bitdefender și CISCO Systems Romania, deschide lucrările Conferinței Internaționale pe teme de securitate cibernetică. Evenimentul are loc în contextul conferințelor ”Parteneriatului Strategic Româno-American în domeniul securității cibernetice”, serie la care sunt așteptați aproximativ 150 de participanți. Evenimentul este găzduit de Universitatea ”POLITEHNICĂ” din București, începând cu ora 09:00.

Conferința reunește experţi în securitate cibernetică din țară și străinătate, reprezentanţi din mediul public, privat, bancar, academic, precum şi persoane cu rol decizional din unele instituții publice naționale cu atribuții în gestionarea incidentelor de securitate cibernetică.

Potrivit comunicatului SRI. în cadrul conferinţei vor fi prezentate diferite subiecte de importanță deosebită din domeniul securității cibernetice, cum ar fi: peisajul global al amenințărilor cibernetice; situația legislativă națională în domeniul securității cibernetice; studii de caz privind atacuri cibernetice – ransomware sau atacuri din partea unor actori statali. să ofere audienței o imagine cât mai precisă asupra peisajului actual al securității cibernetice la nivel național și internațional și să prezinte perspective și analize concrete asupra evoluțiilor amenințărilor din spațiul virtual și să împărtășească exemple de bune practici din domeniul securității cibernetice.

Potrivit sursei citate, în conformitate cu atribuțiile SRI în domeniul securității naționale, Centrul Național Cyberint acționează pentru cunoaşterea, prevenirea şi contracararea vulnerabilităţilor, riscurilor şi ameninţărilor la adresa securității naționale a României din perspectiva securităţii cibernetice.

Principala sa misiune constă în identificarea și furnizarea, către beneficiarii legali, de date și informații necesare prevenirii, limitării consecințelor unei agresiuni asupra sistemelor de tehnologia informaţiei şi comunicaţii care reprezintă infrastructuri critice.