ROMÂNIA BREAKING NEWS

Conferință internațională ”Parteneriatul Româno-American în domeniul securității cibernetice”

Conferință internațională ”Parteneriatul Româno-American în domeniul securității cibernetice”

Joi, 5 octombrie 2017, Serviciul Român de Informații,  prin intermediul Centrului Național Cyberint, alături de Ambasada Statelor Unite ale Americii, Ministerul Afacerilor Externe, Bitdefender și CISCO Systems Romania, deschide lucrările Conferinței Internaționale pe teme de securitate cibernetică. Evenimentul are loc în contextul conferințelor ”Parteneriatului Strategic Româno-American în domeniul securității cibernetice”, serie la care sunt așteptați aproximativ 150 de participanți. Evenimentul este găzduit de Universitatea ”POLITEHNICĂ” din București, începând cu ora 09:00.

Conferința reunește experţi în securitate cibernetică din țară și străinătate, reprezentanţi din mediul public, privat, bancar, academic, precum şi persoane cu rol decizional din unele instituții publice naționale cu atribuții în gestionarea incidentelor de securitate cibernetică.

Potrivit comunicatului SRI. în cadrul conferinţei vor fi prezentate diferite subiecte de importanță deosebită din domeniul securității cibernetice, cum ar fi: peisajul global al amenințărilor cibernetice; situația legislativă națională în domeniul securității cibernetice; studii de caz privind atacuri cibernetice – ransomware sau atacuri din partea unor actori statali. să ofere audienței o imagine cât mai precisă asupra peisajului actual al securității cibernetice la nivel național și internațional și să prezinte perspective și analize concrete asupra evoluțiilor amenințărilor din spațiul virtual și să împărtășească exemple de bune practici din domeniul securității cibernetice.

Potrivit sursei citate, în conformitate cu atribuțiile SRI în domeniul securității naționale, Centrul Național Cyberint acționează pentru cunoaşterea, prevenirea şi contracararea vulnerabilităţilor, riscurilor şi ameninţărilor la adresa securității naționale a României din perspectiva securităţii cibernetice.

Principala sa misiune constă în identificarea și furnizarea, către beneficiarii legali, de date și informații necesare prevenirii, limitării consecințelor unei agresiuni asupra sistemelor de tehnologia informaţiei şi comunicaţii care reprezintă infrastructuri critice.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: