ROMÂNIA BREAKING NEWS

Conferință dedicată lui Constantin Noica la Viena explorează fenomenul rezistenței prin cultură


Premieră Constantin Noica în Austria și spațiul germanofon – editura Traugott Bautz editează primele traduceri în germană din opera filosofului: De dignitate Europae și Scrisori despre logica lui Hermes, în traducerea lui Georg Scherg. În Viena, apariția volumelor va fi marcată pe 17 septembrie 2012 printr‐o conferință susținută de Mădălina Diaconu, docent în cadrul Universității Viena și autoare a studiului introductiv ce precede ediția tipărită în germană a volumului De dignitate Europae.
Conferința cu titlul Rezistență prin cultură? – Constantin Noica și moștenirea europeană va avea loc în Otto‐Mauer‐Zentrum, la invitația Wiener Gesellschaft für interkulturelle Philosophie și a Forum Zeit und Glaube. Evenimentul este organizat de instituțiile menționate, în colaborare cu ICR Viena și Societatea Austro‐Română. Conferința este precedată de un amplu articol despre viața și opera lui Contantin Noica, apărut în reputata revistă culturală vieneză Die Furche sub semnătura aceleiași Mădălina Diaconu.
Mădălina Diaconu este docentă la Institutul de Filosofie al Universității din Viena. Printre ultimele sale publicații se numără: Tasten, Riechen, Schmecken. Eine Ästhetik der anästhesierten Sinne (Königshausen & Neumann, Würzburg, 2005), Bukarest ‐ Wien. Eine kulturhistorische Touristik an Europas Rändern (LIT, Berlin/ Viena, 2007), Despre miresme și duhori. O interpretare fenomenologică a olfacției (Humanitas, 2007), Despre gusturi și gustări. Tratat de antropologie gastrosofică (Humanitas, 2008), precum și studiul introductiv la Constantin Noica, De dignitate Europae (Nordhausen 2012).

RGNpress

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: