ROMÂNIA BREAKING NEWS

Actualizare video / Conferința „Anul 1917. Politică şi Război” la Biblioteca Națională a României

Actualizare video / Conferința „Anul 1917. Politică şi Război” la Biblioteca Națională a României

Actualizare video 25.10.2017

Publicat inițial 10 Oct 2017 @ 11:46

Biblioteca Naţională a României a organizat marţi, 17 octombrie 2017, începând cu ora 13:30, conferinţa întitulată “ANUL 1917. POLITICĂ ŞI RĂZBOI”. Prin această primă conferință, dintr-o viitoare serie de conferințe, BNaR inaugurează celebrarea participării României la Primul Război Mondial (1916 – 1918) și pune în discuție diverse aspecte politice și militare din efortul făcut de națiunea română pentru realizarea întregirii României la 1 Decembrie 1918.

Au conferenţiat: Dr. Alexandru MAMINA, cercetător științific principal I (Institutul de Istorie Nicolae Iorga), cercetător dr. Manuel STĂNESCU (Institutul de Studii Politice de Apărare și Istorie Militară), Dr. Constantin CORNEANU (Muzeul Național al Pompierilor).

Participanţii sunt invitaţi să vizioneze expoziţia “România în Primul Război Mondial – Anul 1917.”

Expoziţia face parte din proiectul “România în Primul Război Mondial (1916 – 1918)”, desfăşurat de BNaR în al doilea an consecutiv şi ilustrează prin fotografii, documente istorice şi articole din presa epocii, viaţa militară şi civilă a anului 1917, imagini surprinse şi imortalizate de  Serviciul Fotografic al Armatei, Marele Cartier General Român, Administraţia Militară Germană de Ocupaţie.

http://www.bibnat.ro/Evenimente-culturale-s108-ev502-ro.htm

Conferinţa a fost organizată în parteneriat cu  Muzeul Naţional al Pompierilor.

Partener media: Romanian Breaking News Press (RBN Press)

Loc de desfăşurare:

Biblioteca Naţională a României – Bulevardul Unirii Nr. 22

Dealul Spirii – Mezanin

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: