ROMÂNIA BREAKING NEWS

„Conectare cu identitatea românească, educație, distracție și suflete românești unite” – Taberele ARC

Gheorghe Cârciu, DRP: "Taberele ARC înseamnă conectare cu identitatea românească, educație, distracție și suflete românești unite"
„Conectare cu identitatea românească, educație, distracție și suflete românești unite” – Taberele ARC
Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) a marcat joi, 24 august 2023, la Botoșani, închiderea celei de a XIV-a ediții a Programului de  Tabere ARC (foto – DRP), printr-o serie de întâlniri cu parteneri, colaboratori, cadre didactice și voluntari și un spectacol oferit de tineri artiști, participanți în acest program, se arată într-un Comunicat de presă transmis redacției romaniabreakingnews.ro
„Am încheiat cu emoție și multe amintiri plăcute ediția a XIV-a a Taberelor ARC. Și anul acesta am creat un ARC peste timp și peste spațiul geografic, singurele care despart România de comunitățile românești din afara granițelor. Peste 5000 de copii și-au creat legături de suflet între ei și, foarte important, cu țara mamă. La anul, sperăm să (re)vedem mai mulți copii acasă. 
Taberele ARC înseamnă conectare cu identitatea românească, educație, distracție și suflete românești unite. Le mulțumesc tuturor partenerilor instituționali, colaboratorilor, voluntarilor și nu în ultimul rând colegilor, adică tuturor celor care au făcut posibil acest proiect.
Să ne revedem cu bine și la anul, dragi copii români de pretutindeni!”, a declarat demnitarul DRP. 
 
Timp de 8 săptămâni, peste 5000 de copii și tineri din diaspora și comunitățile istorice, din 24 de state ale lumii, alături de însoțitorii lor, au venit în România în cele șase centre de agrement de la: Sângeorz-Băi, județul Bistrița-Năsăud; Codrii de Aramă, județul Botoșani; Săcelu, județul Gorj; Căprioara, județul Hunedoara; Oglinzi, județul Neamț; Sulina, județul Tulcea.
 
De asemenea, peste 180 de profesori, 120 de voluntari și 500 de colaboratori și parteneri s-au alăturat acestui proiect prin care tânăra generație de români de pretutindeni a avut oportunitatea de a descoperi România prin intermediul activităților din cadrul acestor tabere. 
 
Timp de șapte zile, fiecare serie a avut un program diversificat, cu ateliere de istorie, limba română, geografie, istorie, pictură și creație, spiritualitate, muzică, teatru și artă, jocuri sportive și activități cu caracter preventiv desfășurate cu autoritățile locale (antidrog, prim-ajutor, poliție, pompieri). 
 
În plus, în perioada iulie – august 2023, au fost organizate peste 60 de excursii la cele mai importante obiective turistice și culturale din zonele menționate. 
 
Prin intermediul programului de Tabere ARC, DRP își propune să faciliteze interacţiunea şi dialogul între tinerii din comunităţile istorice şi tinerii din diaspora, să contribuie la îmbunătățirea abilitățillor acestora de a comunica în limba română, să conecteze participanții la valorile patrimoniului românesc și să promoveze imaginea României în rândul etnicilor români din afara granițelor tării. 
Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și Agenția Națională pentru Sport, a organizat în acest an cea de a XIV-a ediție a programului de Tabere „ARC”, dedicat tinerilor români din afara granițelor țării.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: