ROMÂNIA BREAKING NEWS

Cititi , mediatizați și actionați ca să salvăm un tânar erou , pe elevul Alexandru Bejan de la liceul Lucian Blaga din Tiraspol! (actualizat)

Dragi Romani !

Continuam sa mentinem pe prima pagina a rbnpress.info, cazul tanarului arestat si inchis in mod ilegal de autoritatile autoproclamatei Republici Socialiste Moldovenesti Transnistrene. Cititi , mediatizați și actionați ca să salvăm un tânar erou , pe elevul Alexandru Bejan de la liceul Lucian Blaga din Tiraspol!
NU RAMANETI INDIFERENTI ! DA-TI „LIKE” SI „DISTRIBUITI”  MAI DEPARTE ! ARATATI CA ROMANII SUNT SOLIDARI SI UNITI !…Va invitam si pe voi cei ce simtiti si ganditi romaneste sa va solidarizati si sa mediatizati fiecare in parte pe pagina Dvs. de facebook, pe email, si eventual si prin viu grai, cazul tanarului roman arestat la Tiraspol de separatistii Transnistreni. Nu trebuie uitat ca de fapt simtirea, gandirea si vorba romaneasca pe care tanarul le invata si aprofunda in scoala romanesca de la Tiraspol, in conditii deosebit de dificile, sunt adevaratele si veritabilele „actiuni teroriste” cu care a amenintat statul nistrean.

In locul lui putea fi oricare dintre noi daca ne-am fi nascut si am fi trait acolo. In inchisoarea transnistreana nu este incarcerat de fapt Alexandru Bejan ci identitatea romaneasca cu tot ceea ce inseamna ea. Arestarea lui este o amenintare perfida si voalata la adresa fiecarui roman, copil, parinte si profesor ce gandeste si vorbeste romaneste si care este obligat sa suporte conditiile vitrege, social-politice ale acelei parti de pamant romanesc, instrainat si uitat inca de la 1918.

adresa paginii de facebook pentru „Like” si „distribuie”:

Al Dumneavoastra,
Cristian Manoilescu
Managing Editor
R.B.N.Press
…si nu uitati va rog –                   NU PRIVITI !  … DOAR CITITI !
rbnpress.info –  in slujba romanilor de pretutinden

Redăm scrisoarea  (actualizată) primita de la doamna profesoară Eleonora  Cercavschi:

Alexandru Bejan

Ambasadorilor statelor- membre ale OSCE, acreditați în Republica Moldova

Reprezentanului Special al Președinției Irlandeze a OSCE pentru conflictul transnistrean

Inaltului Comisar pentru Minorități al OSCE

Misiunii OSCE în Republica Moldova

Expertului superior ONU cu privire la drepturile omului în Transnistria

Secretarului General OSCE

Președintelui Republicii Moldova

Prim – ministrului Republicii Moldova

Președintelui Parlamentului al Republicii Moldova

Biroului pentru Reintegrare

Excelențele Voastre,

Asociația “Lumina” a Pedagogilor Transnistreni din Republica Moldova este nevoită să apeleze la domniile Voastre pentru a împiedica organele administrației separatiste din regiunea transnistreană să distrugă viața, destinul elevului clasei a XII-a, din Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din or. Tiraspol, Alexandru Bejan, care este învinuit de terorism.

Prin aplicarea violenței de către ”organele de drept” din regiunea transnistreană, fiind lipsit de asistența unui avocat, tînărul a fost obligat să recunoască comiterea unei presupuse infracțiuni de terorism.

Este vizibil faptul că dovezile vinovăției acestui elev au fost obținute prin falsificare și metode inumane, cu grave încălcări ale legislației Republicii Moldova, dar și ale celor internaționale, în condițiile unor mari și frecvente presiuni psihologice asupra lui și a părinților dînsului.

Aceste fapte denotă esența regimului separatist, instaurat prin minciună și violență de către forțele antinaționale și antidemocratice, dirijate din centrul fostului imperiu sovetic.

Totodată noi, pedagogii celor opt instituții de învățămînt, din regiunea transnistreană: Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din or.Tiraspol, Liceul Teoretic „Alexandru cel Bun” din or. Bender, Liceul Teoretic „Evrica” din or. Râbnița, Liceul Teoretic „Ștefan cel Mare și Sfînt” din or. Grigoriopol, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din or. Dubăsari, gimnaziul-internat pentru copii orfani din or. Bender, gimnaziile din satele Corjova și Roghi, raionul Dubăsari, care activează în baza grafiei latine și a Curriculumului Ministerului Educației al Republicii Moldova, considerăm că ceea ce vor să înfăptuiască forțele secesioniste nu este întîmplător. Ei caută să demonstreze că în instituțiile sus-nominalizate elevii primesc o educație orientată spre violență. Această intenție a lor noi o respingem cu vehemență. Considerăm că această acțiune este o nouă încercare a administrației separatiste de a compromite imaginea instituțiilor nominalizate și de a descuraja populația locală, de a o lipsi de dorința de a-și alege una din aceste instituții pentru instruirea copiilor săi.

În realitate, modul de educație al elevilor noștri este unul îndreptat spre toleranță, respect reciproc, valori naționale și europene. Administrațiile acestor instituții și profesorii suntem și am fost deschiși pentru colaborarea cu succes pentru realizarea educației și instruirii de calitate. Drept dovadă servește și faptul că în instituțile noastre se predau mai multe limbi străine, printre care, ca disciplină obligatorie și limba rusă, pe care elevii noștri o cunosc la perfecție, comunică în acesta la nivel avansat.

Este un fapt care merită să fie luat drept exemplu demn de urmat și de pretinșii conducători ai „republicii moldovenești nistrene” (rmn), care au declarate oficiale trei limbi de stat, dar în realitate nu cunosc decît una – limba rusă. Ei îi forțează, folosind diferite metode, pe toți locuitorii din stînga Nistrului, inclusiv pe localnici, să o vorbească în limba rusă în mod obligatoriu, uitînd de faptul că anume ei sunt aceia, care-s obligați să cunoască trei limbi: româna (dînșii o numesc moldovenească), rusa și ucraineana.

Declarațiile ostile anterioare ale așa-zisului ministru al afacerilor externe al autoproclamatei “rmn”, Nina Ștanski, îndreptate contra acestor licee și gimnazii, precum și cazul acuzațiilor nemotivate aduse elevului Liceului „Lucian Blaga” din or. Tiraspol, Alexandru Bejan, de terorism, vorbesc despre faptul că actuala conducere transnistreană, la indicațiile Moscovei, continuă politica de lichidare a instituțiilor noastre de învățămînt, folosind aceleași metode condamnabile ca și predecesorii săi, pe care îi considerăm cu o mentalitate demodată și lipsită totalmente de dorința de a progresa.

În contextul celor expuse, solicităm:

–          sprijinul Domniilor Voastre, folosind toate pîrghiile posibile, pentru salvarea, în cazul dat, a liceanului Alexandru Bejan, de a nu permite întemnițarea acestuia în baza presupuselor probe, care au fost obținute sub presiune, aplicînd metode inadmisibile, precum și salvarea de la dispariție a liceelor și gimnaziilor nominalizate. În modul acesta va fi salvat viitorul a mii de copii, care învață în instituțiile de învățămînt enumerate mai sus.

Domnilor ambasadori și conducători ai Republicii Moldova,Vă rog să primiți respectul și asigurările înaltei noastre considerațiuni.

Președintele  Asociației “Lumina” a Pedagogilor

Transnistreni  din Republica Moldova

Eleonora  Cercavschi

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

2 Comments

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: