ROMÂNIA BREAKING NEWS

Comunitatea românilor din Serbia, despre „Ziua copilului” în comunitățile de români din Ungaria și Serbia (Voivodina)

Comunitatea românilor din Serbia, despre „Ziua copilului” în comunitățile de români din Ungaria și Serbia (Voivodina)

În perioada 2 – 4 iunie 2015, Institutul  Cultural Român, prin Direcția Români din Afara Granițelor și Limba Română, a organizat un program dedicat copiilor din comunitățile românești din Ungaria și Serbia (Voivodina) care a cuprins reprezentații de teatru și ateliere de improvizație și interpretare.
Evenimentele s-au desfășura în școlile din localitățile Bătania și Micherechi (Ungaria), Satu Nou și Sân Mihai (Serbia, Voivodina)

Parteneri ai evenimentului au fost Uniunea Culturală a Românilor din Ungaria și Comunitatea Românilor din Serbia.
Mini turneul a constat ]n organizarea a patru spectacole cu piesa “Ursul păcălit de vulpe”, adaptare după povestea cu același titlu scrisă de Ion Creangă și 4 workshop-uri interactive de teatru pentru copii (improvizație și interpretare) sub genericul „Atelierul micului actor” – proiect inițiat și susținut de actori profesioniști ai Teatrului Clasic Ioan Slavici din Arad, dar și din București.

Ideea este aceea de a folosi metode actoricești (exerciții de dicție, de mimică, de mișcare scenică) pentru a-i atrage pe copii spre această formă de manifestare artistică și, nu în ultimul rând, a le oferi un alt mod de a-și dezvolta abilitățile de comunicare în limba maternă și de a se apropia și mai mult de limba română, la vârsta la care jocul este încă cel mai la îndemână mijloc de comunicare.

Teatrul reprezintă instrumentul cel mai atractiv pentru copii, care astfel participă mai intens și intră în contact mai direct cu limba română, fără vreun efort deosebit, descătușându-le imaginația și energia.

Sursa: comunitatea-romanilor.org.rs prin romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: