ROMÂNIA BREAKING NEWS

Comunicat de presă privind încercarea de dezbinare și manipulare grosolană a diasporei românești din SUA prin niște pretinși reprezentanți de organizații de partid (filiale) care nu există!

Comunicat primit la redacția R.B.N.Press

Clarificari in legatura cu intoxicarile si manipularile PSD facute prin domnii Dan Danaila si Marius Marin din Portland

Facsimil - Comunicat PSD prin care pretinsa organizatie PDL - SUA (inexistenta) trece la PSD

Facsimil – Comunicat PSD prin care pretinsa organizatie PDL – SUA (inexistenta) trece la PSD

Faptul ca domnii Dan Danaila, pretinsul presedinte al organizatiei PDL- USA  si Marius Marin, editor la ziarul online ‘Mesagerul Romanesc’ din Portland, continua seria dezinformarilor la adresa unei presupuse migrari a filialelor PDL SUA la PSD dovedeste ca se conduce o campanie de intoxicare si dezbinare a comunitatii romanesti din Statele Unite.

In comunicatul de presa remis public pe data de 16 ianuarie, domnul Dan Danaila, in numele asa-zisului “PDL SUA”, a anuntat ca 13 filiale PDL din Statele Unite au trecut la PSD “cu speranta ca aceasta formatiune le va da posibilitatea sa reprezinte cu adevarat interesele romanilor din America de Nord”.

Ma simt nevoit sa reiterez faptul ca pe teritoriul Statelor Unite nu au fost inregistrate filiale PDL, deoarece membrii acestora trebuiau sa se inregistreze la departamentul Justitiei ca membri ai unui partid politic strain in conformitate cu FARA (Foreign Agents Registration Act – http://www.fara.gov/).

La inceputul anului 2009 au fost entuziasti care mi-au solicitat infiintarea unor filiale PDL la Chicago, Seattle si Portland. In calitate de Deputat si vicepresedinte al PDL-Diaspora am participat si eu la aceste evenimente, insa in procesul verbal de constituire am cerut in mod expres si obligatoriu ca presedintele si biroul de conducere al filialei sa aiba responsabilitatea sa verifice legislatia federala in vigoare, precum si legislatia statului in care va fi inregistrata filiala pentru a fi in deplina legalitate pe teritoriul Statelor Unite.
Aceste filiale nu au putut fi inregistrate in mod legal in  SUA,  fiind prin urmare dizolvate in termen foarte scurt.

Dat fiind faptul ca intoxicarile pe aceasta tema continua, facem un apel domnilor Dan Danaila si Marius Marin, precum si PSD-ului, sa dea detalii cu privire la cele peste 800 de persoane care au spus ca au trecut de la  PDL la PSD.

Nu ne este clar nici de unde aceste persoane au stampila oficiala cu numele PDL. Folosirea ilegala a insemnelor PDL de catre aceste persoane este o violare atat a legilor americane cat si a celor romanesti.

Este condamnabil ca se recurge la astfel de practici de dezinformare pentru a dezbina comunitatea romanilor din Statele Unite, lucru fara precedent de la Revolutie incoace.

Cu toate divergentele politice care exista intre PDL si PSD, este inadmisibil ca PSD, prin domnii Dan Danaila si Marius Marin, sa recurga la actiuni ce incalca legile americane, in incercarea de a-si atrage capital politic.

Reiteram solicitarea ca domnii Dan Danaila si Marius Marin, precum si reprezentantii PSD, sa clarifice public, de indata, toate aceste lucruri pentru o corecta informare a opiniei publice din

Deputatul Mircea Lubanovici

Deputatul Mircea Lubanovici

Romania si din diaspora.

Va multumesc!

Deputat – Mircea Lubanovici
Presedinte al Comisiei pentru romanii din afara granitelor tarii din Parlamentul Romaniei

 

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.