ROMÂNIA BREAKING NEWS

Proiectul „Muzica Vindecă” un succes! Start ONG un program lansat de Kaufland România

Proiectul „Muzica Vindecă” un succes! Start ONG  un program lansat de Kaufland România

Comunicat de presă încheiere Proiect Muzica Vindecă – Asociația OMIS

Asociația OMIS anunță cu mare bucurie rezultatele obținute ca urmare a închierii celor 4 luni din Proiectul „Muzica vindecă”, proiect finanțat prin  programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow, în perioada septembrie – decembrie 2022.

Proiectul a avut ca și obiectiv principal dezvoltarea abilităților artistice ale copiilor pasionați de muzică populară și cor, din București și Ilfov.

Timp de 4 luni, 40 de copii cu vârste cuprinse între 7 – 18 ani, din București și Ilfov au  beneficiat săptămânal de cursuri de canto popular și cor, au învățat să utilizeze diferite instrumente de percuție, au cântat folosind negativul pieselor și utilizarea microfoanelor și au avut posibilitate de a-și dezvolta un repertoriu muzical pe care l-au prezentat în cadrul spectacolului de încheiere a proiectului.

Cursurile au fost susținute de doamna Ana Ramona Urjan, profesor canto popular în cadrul Liceului Dinu Lipatti și artist popular și de către domnul profesor Cristian Olaru, dirijor al corului Cristal și al grupului vocal Bălăceanca.

Activitatea muzicală s-a derulat în locțiile oferite de către DGASPC sector 2 și Școala Gimnazială Nr. 1 din orașul Pantelimon, colaboratori ai Proiectului.

Întreaga muncă și activitate a fost încununată printr-un spectacol de 3 ore organizat în amfiteatrul Școlii Ginaziale de Arte Nr.5 din sector 3 București.

La spectacol au participat peste 100 de părinți, cadre didactice, invitați speciali precum cvartetul Anima, solistul Tirică Mihail și 70 de copii ai școlilor de dans The New, Amadeus Academy, Tiririri Music și Școala Gimnazială de Arte nr.5 care ne-au încântat cu dansuri tradiționale și moderne și minunate interpretări muzicale și pianistice.

Micii artiști beneficiari ai proiectului au bucurat publicul cu interpretări ale cântecelor patriotice, colinde și o piesă originală compusă special pentru ei alături de interpretul și compozitorul Trică Mihail, finalist Eurovision 2018.

Proiectul „Muzica vindecă” este un proiect educațional ce a avut ca scop principal susținerea, încurajarea și motivarea copiilor ce aparțin categoriilor vulnerabile în dezvoltarea talentului muzical și în dezvoltarea globală a acestora.

 

Mulțumim finanțatorilor, voluntarilor și tuturor celor care ne-au fost alături în realizarea acestui proiect minunat care oferă o șansă reală copiilor din categorii vulnerabile, de a-și dezvolta pasiunea pentru muzică și a avea curajul de ieși pe scenă în pofida dificultăților de viață și a etichetelor sociale.

Felicitării tuturor copiilor care au participat la acest proiect care ne-a reamintit importanța muzicii în viața noastră și modul frumos în care muzica ne vindecă suflete!

 

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativă.

Vă invităm în continuare să fiți alături de acești copii minunați și să le urmăriți evoluția prin intermediul canalelor noastre de socializare www.facebook.com/AsociatiaOmis sau canalului de youtube al asociației.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: