ROMÂNIA BREAKING NEWS

Comunicat de presă cu privire la neînțelegerilor apărute în spațiul public privind mandatele de siguranță națională

Comunicat de presă cu privire la neînțelegerilor apărute în spațiul public privind mandatele de siguranță națională

Ca urmare a neînțelegerilor apărute în spațiul public privind mandatele de siguranță națională, SRI face următoarele clarificări: 

Deciziile instanței europene precum și a celei constituționale, au impus în anul 2004 modificarea procedurii de obținere a mandatului de securitate națională pană atunci reglementată de Legea nr.51/1991, în sensul eliberării acestuia de către un judecător.

Întrucât la acel moment, era în procedura parlamentară proiectul de lege privind prevenirea și combaterea terorismului, decizia forului legislativ a fost de includere a modificărilor legislative privind procedura de solicitare și eliberare a mandatului de securitate națională pentru toate categoriile de amenințări la adresa siguranței naționale, în corpul respectivului act normativ(535/2004).

Ca atare, în perioadă 2004-2014 (moment la care Legea 51/1991 a fost modificată și reintrodusă procedura de obținere a acestui act) temeiul de eliberare al mandatului de securitate națională, indiferent de domeniul în care a fost luat, l-a constituit Legea privind prevenirea și combaterea terorismului.

Astfel, pornind de la faptul că în toate mandatele eliberate în această perioadă se regăseste precizat ca temei al obținerii Legea nr 535/2004 se încearcă să se acrediteze ideea că acestea ar fi fost obținute prin invocarea unor amenințări  din domeniul terorismului.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: