ROMÂNIA BREAKING NEWS

Comunicat de Presă al Partidului Noua Românie privin blocarea votului din diaspora pentru PNR

Comunicat de Presă al Partidului Noua Românie privin blocarea votului din diaspora pentru PNR

PSD și PNL blochează românii din Diaspora să voteze pentru Noua Românie

Românii din Diaspora nu mai pot vota la parlamentare candidații Noua Românie întrucât Guvernul Cioloș și Autoritatea Electorală Permanentă(AEP) fac jocurile PSD și PNL.

partidulnouaromaniePe 19 septembrie, AEP a anunțat că din pix a introdus în mod automat în Registrul Electoral, 609.962 români care ar avea reședința sau domiciliul în Diaspora.

Drept urmare, numărul minim de semnături necesare depunerii candidaturilor pentru Diaspora a ajuns la 6099. Cifră imposibil de realizat în doar 20 de zile.

Noua Românie nu mai poate candida în Diaspora. Autoritatea Electorală Permanentă ne obligă ca în 20 de zile să adunăm 6099 de semnături de la românii care au domiciliul sau rezidența în altă țară. Acest număr de semnături este necesar pentru a putea depune candidaturi în Diaspora.

Întrucât data limită a depunerii candidaturilor pentru Diaspora, la Biroul Electoral Central este 11 octombrie, în 20 de zile este practic imposibil ca membrii Noua Românie din Diaspora să reușească să adune 6099 semnături de la românii care au domiciliul în acte în altă țară.

Președintele Noua Românie acuză Guvernul Cioloș și Autoritatea Electorală Permanentă că fac jocurile PSD și PNL prin această ‘manevră’ prin care impun 6099 semnături pentru Diaspora.

‘Peste noapte, în Registrul Electoral au fost introduși peste 600.000 de români cu domiciliul în Diaspora. Și din pix, s-a umflat pragul minim de semnături pentru Diaspora astfel încât doar PSD și PNL să aibă candidați. Această decizie este profund ilegală și imorală și este menită să blocheze posibilitatea românilor de a vota schimbarea de a putea alege și altceva în afară de PSD și PNL. Îmi pare sincer rău că suntem împiedicați astfel să nu candidăm în Diaspora și astfel să dăm o șansă românilor care ne susțin și își doresc să fie reprezentați de noi în Parlament. Această decizie denotă cât de murdar joacă PSD și PNL la alegerile parlamentare’, a declarat Sebastian Popescu, Președintele Noua Românie.

Președintele Federației Asociațiilor de Români din Europa susține că și Guvernul Cioloș este complice la această manevră întrucât unul din miniștrii cabinetului său urmează să candideze pe Diaspora.

‘Pe culoarele puterii deja circulă zvonuri că ceea ce se întâmplă este o manevră a Guvernului Cioloș prin care i se netezește drumul unui ministru din actualul guvern spre fotoliul de parlamentar al diasporei. Doar punându-se bețe în roate candidaților independenți, acesta ar mai avea ceva șanse de reușită’ a declarat Daniel Tecu, președintele FADERE.

Decizia Autorității Electorale Permanente de a introduce peste noapte peste 600.000 de români în Registrul Electoral este cel puțin ciudată întrucât de luni de zile făceau apel la românii din Diaspora să se înscrie în Registrul Electoral.

Noua Românie întreabă Autoritatea Electorală Permanentă de ce a mai cerut românilor să se înscrie în Registrul Electoral dacă știau de la bun început că îi vor introduce în mod automat în listele permanente.

Departamentul de Comunicare și PR al PNR
Purtător de Cuvânt,
Cosmin Grancea

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: