ROMÂNIA BREAKING NEWS

COMUNICAT al Asociatiei Studentilor Timoceni

In perioada 16-17 martie 2013, la Universitatea din Craiova (sediul Conventiei Organizatilor Studentesti din Craiova)s-a desfasurat, la initiativa Asociatiei Studentilor Timoceni, un curs de management proiecte vizand formarea deprinderilor necesare privind formularea, promovarea, sustinea si implementarea de proiecte finantate din surse europene si romanesti. Cursul a fost asigurat de dr. Nicolae Iordan-Constantinescu, presedintele Fundatiei Paneuropa, profesor asociat la Universitatea Financiar-Bancara din Bubcuresti. Au participat studenti timoceni din cadrul Centrului Universitar Craiova, dar si din Timisoara,respectiv membri nitiativei pentru infintarea AST Timisoara.
208780_558989624134888_1261043352_nDesfasurat intr-o maniera interactiva, cursul a permis cunoasteri institutilor Uniuni Europene,evidentierea surselor posibile de finantare, respectiv programe operationale comunitare la care Romania si Republica Serbia sunt partenere, dar si programe de finantare dezvoltate de institutii romanesti in folosul comunitatilor romanesti din strainatate, care sunt solicitantii eligibile pentru asemenea proiecte, care sunt categoriile de proiecte care se pot califica pentru finantare si in ce conditii, modul in care se realizeaza cererile de finantare si dosarele de candidatura, care sunt greselile frecvente comise in elaborarea de proiecte si intocmirea dosarelor de candidatura si modul in care aceste greseli pot fi evitate, cum se deruleaza asemenea proiecte, astfel incat parcursul de la idee la proiect sa se realizeze in conditii optime. In cadrul cursului, fiecare participant a elaborat o propunere de proiect, care a fost supus evaluarii critice colective a celorlalti participanti, astfel incat sa se poate evidentia de fiecare punctele forte si slabe ale fiecarui proiect, a oportunitatilor si amenintarilor existente (analiza SWOT).
S-a convenit continuarea conlucrarii dintre Asociatia studentilor timoceni si Fundatia Paneuropa in procesul de elaborare de proiecte concrete in vederea depunerii lor in cadrul unor apeluri de proiecte active in momentul de fata.

Aleksandar Najdanovic

Presedinte As. Studentilor Timoceni

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: