ROMÂNIA BREAKING NEWS

Comisarul OSCE Knut Vollebaek s-a întâlnit cu câțiva dintre liderii românilor din Timoc

Înaltul Comisar pentru minoritățile naționale al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), Knut Vollebaek, s-a întâlnit, marți, la Băile Brestovăț, cu lideri ai românilor din Serbia – informează Timoc Press.

Bor, Timoc, Serbia.Va cadea inaltul Comisar pentru minoritatile nationale al OSCE, Knut Vollebaek, in capcana intinsa de autoritatile sarbe? Daca da, ce va face Bucurestiul?

Marti 29 ianuarie inaltul Comisar pentru minoritatile nationale al OSCE, Knut Vollebaek s-a intalnit in Timoc cu mai multi lideri romani/vlahi care reprezinta pe cei peste 300.000 de romani/vlahi care traiesc in nord-estul Serbiei si care sunt lipsiti de cele mai elementare drepturi in ceea ce priveste pastrarea si dezvoltarea identitatii nationale, transmite corespondentul Romanian Global News din Serbia.

Inaltul Comisar pentru minoritatile nationale al OSCE, Knut Vollebaek, s-a intalnit, marti, la Bor cu principalii lideri ai romanilor/vlahilor din din Serbia, prilej cu care a fost informat asupra faptului ca autoritatile sarbe nu au rezolvat aproape nimic din problemele ridicate  de catre acestia la precedenta intalnire cu inaltul reprezentant.

Nu s-a facut nimic pentru introducera invatamantului in limba romana in localitatile romanesti care au solicitat acest lucru, iar autoritatile de la Belgrad incearca sa manipuleze in continuare urmarind introducerea asa zisei limbi vlahe in scoli si sustinand ca vlahii nu ar fi acelasi lucru cu romanii. In ceea ce priveste Biserica Ortodoxa Romana, aceasta este in continuare supusa la mari presiuni si hartuita de catre autoritatile sarbe, Parintele Boian prezentand Inaltului reprezentant atacurile la care el si BOR au fost supusi de la ultima sa vizita in Timoc.

Legat de mass-media, cu toata manipularea pe care directorul televiziunii din Bor a incercat-o cu Inaltul reprezentant OSCE, liderii romani/vlahi l-au informat asupra faptului ca cele 15 minute de emisiune in limba romana in care se retransmite o emisiune despre satele romanesti din Voivodina, sunt insuficiente si nu reprezinta decat un pas foarte mic, utilizat si acesta ca propaganda de catre autoritati, fata de nevoile reale ale celor 300.000 de romani/vlahi in ceea ce priveste mass-media in limba romana. In Timoc este nevoie de mai multe ore pe zi transmise in limba romana, iar emisiunile sa fie realizate si cu si despre romanii/vlahii din zona. Acest lucru a fost transmis oficialului OSCE.

Ce este mai grav, iar Romanian Global News spera ca acest lucru sa nu se confirme, este si informatia ca Inaltul Comisar pentru minoritatile nationale al OSCE, Knut Vollebaek, pentru a-si incheiea mandatul cu un oarecare “succes” ar fi gata sa inghita manipularile Belgradului, dar si a unora din membrii echipei OSCE de la Belgrad aflati in stransa legatura cu autoritatile sarbe si care incerca sa influenteze raportul final al lui Vollebaek.

In acest sens, precizand inca odata ca am dori ca informatiile noastre sa nu se confirme, ar fi necesar si urgent ca Ministerul Afacerilor Externe de la Bucuresti sa ia in considerare raspunsuri adecvate la un asemnea scenariu.

Pentru a sti mai multe despre intalnirea de la Bor a liderilor romani/vlahi din Timoc cu Inaltul Comisar pentru minoritatile nationale al OSCE, Knut Vollebaek, Romanian Global News a luat un interviu in exclusivitate domnului Predrag Balasevic, Presedinte al Partiei Democrate a Rumanilor din Serbia.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

One Comment

  • Alberto spune:

    Ce bine ar fi dacă liderii românilor din Timoc încep primul pas prin dezinfectarea numelor lor, Dimitrie Crăciunovici devenind oficial Dumitru Crăciun, Bojan Alexandrovici, Buian Alexandru, Predrag Balaşevici, Preda Bălăşescu etc.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: