ROMÂNIA BREAKING NEWS

Comisar European: „Nu va exista o extindere a UE în următorii zece ani”

Trebuie să acționăm în așa fel încât toată lumea să înțeleagă că noul membru este unul foarte valoros și nu doar unul de cheltuieli suplimentare - Comisarul European Johannes Hahn
Comisar European: „Nu va exista o extindere a UE în următorii zece ani”

O extindere a Uniunii Europene nu este planificată pentru următorul deceniu, cel puțin, dar negocierile cu țările interesate vor continua, a declarat comisarul european pentru politica de vecinătate și negocieri pentru extindere, Johannes Hahn, în cadrul unui forum la Berlin, relatează joi agenția de presă Ukrinform.„În următorii 10 ani nu vor exista primiri în UE”, a declarat comisarul european, adăugând că „din cauza circumstanțelor” admiterea în UE în această perioadă este „nerealistă”.

Cu toate acestea, a explicat el, „aceasta nu înseamnă că UE nu va purta negocieri” în perioada respectivă cu țările interesate.

Deocamdată, a indicat comisarul european, sondajele arată că, în prezent, în niciuna din țările membre UE nu există o majoritate care ar pleda pentru extindere.

„Trebuie să acționăm în așa fel încât toată lumea să înțeleagă că noul membru este unul foarte valoros și nu doar unul de cheltuieli suplimentare”, a evidențiat acesta.

Surse: Agerpres.ro Independent.md, Ukrinform

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: