ROMÂNIA BREAKING NEWS

Comandantul forțelor NATO cere crearea unei baze NATO de intervenție rapidă aproape de frontiera cu Rusia

Comandantul forțelor NATO din Europa, Philip Breedlove, a propus crearea unei baze de intervenție rapidă a Alianței în Europa de Est, aproape de frontiera cu Rusia, scrie publicația The Times.

Breedlove justifică un astfel de pas prin necesitatea unei reacții rapide ca răspuns la amenințarea din partea Federației Ruse.

O astfel de bază ar trebui dotată cu toate cele necesare pentru un răspuns rapid la acțiune inamicului – arme, muniții și produse alimentare pentru necesitățile a mii de soldați, gata să se angajeze în acțiuni operative. Acesta va servi drept un garant în plus de siguranță pentru țările NATO din Europa de Est.

Corpului Multinațional Nord-Est al NATO deja ia în calcul mai multe locații pentru viitoarea bază, cele mai multe șanse fiind de partea bazei militare din localitatea poloneză Szczecin, în apropiere de granița polono-germană.

Surse:thetimes.co.ukdeschide.md

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: