Comandanții Serviciului ucrainean de Securitate (SBU) au dezertat. Nu există planuri pentru apărarea depozitelor nucleare!

SBU-ofiteri_Dezertori

Oficiali de rang înalt din cadrul Serviciului ucrainean de Securitate (SBU), atât de la cartierul general, cât și de la nivelul filialelor regionale, au dezertat fără să-și delege atribuțiile, au fost informați duminică parlamentarii ucraineni, relatează Russia Today.

„SBU nu are comandant, nu are adjuncți de comandanți. Șefii și adjuncții lor au dezertat și și-au închis telefoanele”

A declarat Valentin Nalivaicenko, care asigură legătura cu Securitatea.

SBU-De asemenea, Agenția „nu are comunicații, nu are conducere, nu are planuri pentru apărarea depozitelor nucleare (unde mai există doar tehnica necesară producerii armamentului de distrugere în masă), Centralei Hidroelectrice de pe Nipru, nu are nimic”, a subliniat el. Nalivaicenko l-a îndemnat pe președintele Parlamentului să „prezinte candidaturi în vederea încredințării securității” Ucrainei.

El a îndemnat totodată la numirea unui nou procuror general și șef al serviciilor speciale de protecție. Este important de menționat că de la 1 iunie 1996, Ucraina nu mai deține focoase nucleare, după ce a semnat pe 14 ianuarie 1994 tratatul de renunțare la armamentul de distrugere în masă.

Cele 1900 de focoase nucleare au fost trimise în Rusia pentru dezasamblare, conform acordului dintre cele trei părți, Ucraina, SUA și Rusia. Până la destrămarea Uniunii Sovietice, în Ucraina era staționată o treime din arsenalul nuclear al URSS-ului.

Sursa: Mediafax.ro

Iată ce ne informează în schimb Vocea Rusiei:

Măsuri sporite de securitate în jurul centralelor nucleare din Ucraina

Măsuri sporite de securitate în jurul centralelor nucleare din Ucraina

© Foto: ru.wikipedia.org/Bjørn Christian Tørrissen/cc-by-nc-sa 3.0

Compania Energoatom, operatorul tuturor centralelor nucleare de pe teritoriul Ucrainei, a anunțat că alimentarea cu energie electrică are loc în regim normal, în ciuda crizei politice din țară.

„Centralele nucleare ucrainene funcționează în regim normal, de asemenea au fost luate măsuri de securitate sporite. Au fost mobilizate unități militare din cadrul MAI al Ucrainei. Nivelul de securitate al blocurilor energetice corespunde standardelor naționale și internaționale”, se menționează într-un comunicat remis presei de către Energoatom Ucraina.

romanian.ruvr.ru