ROMÂNIA BREAKING NEWS

#Colectiv ! Este nevoie de Sânge pentru victimele care se zbat între viață și moarte…

#Colectiv ! Este nevoie de Sânge pentru victimele care se zbat între viață și moarte…

UPDATE LUNI 9:45: De la primele ore ale dimineții, peste 300 de donatori și 40 de voluntari se află la Centrul de Transfuzie Sanguină (CTS) București, fiind astfel cea mai aglomerată zi de până acum. Le mulțumim tuturor! Voluntarii ne transmit că primesc fericiți croissante și sendvișuri, așa că dacă aveți drum în zonă și vreți să le dați o mână de ajutor, vă vor fi recunoscători.

Cei care doresc să doneze sânge în București, pot merge și la celelalte puncte de recoltare: Spitalul Municipal, Spitalul de Urgență și Institutul Clinic Fundeni, pentru a evita aglomerația de la CTS București. De asemenea, în aceste zile, puteți dona și la centrele de transfuzie din țară, a căror listă se găsește aici: http://doneazasange.ro/unde-pot-dona-sange/.

Câteva recomandări importante: Nu uitați să mâncați bine înainte de a dona, evitând grăsimile și favorizând dulciurile. Beți multe lichide înainte și după donare, și informați-vă în avans cu privire la criteriile de admisibilitate. Fiți cât se poate de sinceri atunci când răspundeți la chestionarul de triaj și urmați recomandările medicilor.

UPDATE DUMINICĂ 16:50:
1) Site care centralizează toate informațiile utile despre ‪#‎colectiv‬:http://colectiv.info/
2) Document care centralizează live nevoile reale ale spitalelor, rudelor, medicilor și asistentelor implicați în tragedia de la #colectiv:http://bit.ly/20kqYl3
Vă spune unde și de ce fel de ajutor e nevoie. În prezent e nevoie de sânge la Spitalul Militar, de Meropenem la Floreasca, de pansamente Grassolind la Universitar; există oferte de asistență psihologică specializată, tratament în ambulatoriu, cazare gratuită și multe multe alimente.
Document realizat de Ionuț Oprea (mulțumim), care precizează:
„Am făcut o listă cu spitalele, în care vă rog să adăugați nevoile actuale pe care le știți, bazate pe informații sigure, cu ajutorul funcției „Insert comment” (click dreapta pe casuta pe care vreti sa o comentati) sau pe email la o adresa creata special pentru asta, ajutorcolectiv@gmail.com”.

UPDATE DUMINICĂ 14:00: La CTS București nu se mai primesc donatori. Doina Goșa, director CTS: „Avem nevoie de donatori, însă nu neapărat astăzi, avem nevoie și în săptămânile următoare, pentru că pacienții din spitale vor fi operați în perioada imediat următoare, după ce va fi restabilită starea lor și atunci va fi nevoie de sânge.”
Reamintim celelalte puncte de colectare în care puteți merge pentru a evita aglomerația de la CTSB: Spitalul Municipal, Spitalul de Urgență și Institutul Clinic Fundeni.

UPDATE DUMINICĂ, 13:28: Ca urmare a întrebărilor voastre referitoare la posibilitatea de a ajuta financiar victimele și familiile acestora, iată mesajul Fundației Estuar, care coordonează eforturile în acest sens:
„Cei care doresc si pot sa ajute si financiar, pot acum sa faca acest lucru prin intermediul contului deschis de catre Fundatia Estuar – RO45RNCB0064004896460001 deschis la Banca Comerciala Romana Sector 5.
Persoanele care doneaza sunt rugate sa precizeze si catre ce familie/persoana (victime care mai sunt sau nu in viata) doresc sa mearga donatia lor. Astfel, vom putea redirectiona banii direct catre ei. Banii persoanelor care nu precizeaza familia pentru care fac donatia vor fi directionati catre restul familiilor indoliate care au nevoie urgenta de sprijin financiar.”
https://www.facebook.com/Fundatia-Estuar-332024717001234/

UPDATE DUMINICĂ 12:06: La CTS București sunt acum 200 donatori, care așteaptă să doneze sânge și 20 voluntari care ajută la coordonarea procesului de donare. E FOARTE IMPORTANT pentru donatori să mănânce micul dejun înainte de-a dona și să se hidrateze bine, înainte și după donare. Evitați grăsimile și favorizați dulciurile!
De asemenea, deși știm că majoritatea donatorilor merg acolo din solidaritate, menționăm faptul că astăzi nu se vor acorda beneficiile obișnuite (tichete de masă, zi liberă, reducere la transportul în comun).

UPDATE 16:20: Mâine (duminică) se va putea dona la următoarele puncte de colectare: Centrul de Transfuzie Sanguină (CTS) București, Municipal (Universitar), Floreasca și Fundeni. Programul este, în principiu, de la 08:00 la 13:30, dar poate varia ușor în funcție de fiecare punct în parte. Vă vom ține la curent.

UPDATE 14:20: Programul de recoltare al Centrului de Transfuzie Sanguină (CTS) București mâine (duminică) este de la ora 08:00 — 13:30. De asemenea, NU se va recolta prin plasmafereză.

UPDATE 12:15 — La Centrul de Transfuzie Sanguină (CTS) București este foarte multă lume, iar persoanele care vor să doneze sunt rugate să meargă la celelalte puncte de colectare: Municipal, Floreasca, Fundeni, Militar.

Se va putea dona și mâine (duminică), începând cu ora 08.00, la următoarele centre: CTS București, Municipal, Floreasca, Fundeni, Militar.

UPDATE 10:14: Se donează acum la Centrul de Transfuzie Sanguină București, la Spitalul Municipal (Universitar), la Spitalul de Urgență Floreasca, la Spitalul Fundeni, la Spitalul Militar și la Centrul de Transfuzie Sanguină din Buzău. Mâine, duminică, centrele de transfuzie sunt închise. Luni programul va fi ca astăzi.

UPDATE 09:45: Acum se donează la Centrul de Transfuzie Sanguină București din Str. C. Caracaș, 2, la Spitalul Municipal (Universitar) și la Spitalul de Urgență Floreasca.
Avem încredere că mulți dintre noi ne vom mobiliza pentru a dona sânge, motiv pentru care vă rugăm să luați în calcul următoarele recomandări pentru buna desfășurare a procesului de donare:
— Pentru a putea dona trebuie să nu fi consumat alcool în ultimele 48 de ore și să nu fi luat medicamente (îndeosebi antiinflamatoare) în ultimele 10 zile. Alte condiții de eligibilitate includ: vârsta între 18-60 ani, greutatea peste 50 kg, tensiunea arterială între 100mmHg și 180 mmHg. Pentru femei: să nu se afle în perioada ciclului menstrual și nici la o săptămână după aceasta. Dacă ai mai donat sânge, ai grijă să ai cel puțin 70 de zile de la ultima donare.
— Luați în calcul că volumul de persoane care va putea fi preluat concomitent este limitat. Este posibil să se formeze cozi, iar așteptarea vă poate crea o stare neplăcută. Am vrea să vă reamintim însă că toți cei de acolo au același obiectiv ca și voi: să-i ajute pe cei aflați în nevoie.
— Dacă nu puteți dona astăzi iar motivul de excludere este unul temporar, rețineți faptul că oameni care au nevoie de sânge există în România în fiecare zi. Nu vă descurajați și mergeți să donați în altă zi, sângele vostru va salva oricum cel puțin o viață.
— Se recomandă ca înainte de donare să mâncați bine, pentru a evita eventualele complicații. Nu consumați grăsimi — acestea pot afecta analizele de triaj, dar nici nu optați pentru o masă frugală. Este important să vă simțiți bine și în formă atunci când donați!

UPDATE 02:24 — Se poate dona ACUM la Centrul de Transfuzie Sanguină din București — Str. Constantin Caracaș nr. 2.

SOS: Este nevoie de sânge ca urmare a tragicei explozii petrecute în seara aceasta la clubul Colectiv din București. Facem apel la fiecare dintre voi să meargă să doneze! Conform ultimelor informații, donările se pot face începând cu ora 07:30 (sâmbătă, 31.10) la Centrul de Transfuzie Sanguină din București — Str. Constantin Caracaș nr. 2. Vă vom ține la curent cu noi informații cu privire la punctele de donare din București și din țară.

Publicat de Dorian Theodor – romaniabreakingnews.ro / Sursa: facebook.com/doneazasange.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: