ROMÂNIA BREAKING NEWS

Coaliția prooccidentală ucraineană condusă de prim-ministrul Arseni Iațeniuk a pierdut joi majoritatea în Parlament

Coaliția prooccidentală ucraineană condusă de prim-ministrul Arseni Iațeniuk a pierdut joi majoritatea în Parlament

Coaliția prooccidentală ucraineană condusă de prim-ministrul Arseni Iațeniuk a pierdut joi majoritatea în Parlament după ce partidul Samopomici a anunțat că se retrage, relatează DPA și Reuters. Decizia a fost anunțată de Oleh Bereziuk, unul dintre liderii Samopomici, și se produce la o zi după ce un alt partid, condus de fostul premier Iulia Timoșenko, a părăsit coaliția. Partidul Samopomici consideră că este ‘imposibil să mai rămână într-o uniune politică care a participat la o lovitură de stat a oligarhilor în parlament’, a afirmat Bereziuk într-o declarație publică, care va duce la retragerea celor 26 de deputați ai formațiunii din coaliția prooccidentală.

Guvernul ucrainean a supraviețuit unui vot de neîncredere în parlament marți, dar mulți critici susțin că acest lucru s-a întâmplat pentru că parlamentarii susținuți de unii oameni de afaceri influenți au plecat din parlament fără a vota, ceea ce a schimbat soarta moțiunii de cenzură. Progresele lente ale Kievului în aplicarea de reforme a provocat nemulțumirea populației ucrainene și a dus la întârzierea deblocării sumei de 40 de miliarde de dolari de la FMI. Arseni Iațeniuk, care a declarat că este în discuții cu alte grupuri politice pentru a se alătura coaliției, a făcut un apel la unitate în rândul membrilor rămași. ‘Fac apel la președinte și la facțiunea sa, la toate puterile democratice sănătoase, să înceapă o nouă pagină’, a spus el într-o ședință de guvern după anunțul partidului Samopomici. Atragerea de noi aliați l-ar putea ajuta pe Iațeniuk să evite perspectiva unor noi alegeri, dar ar putea avea dificultăți în a reuși să treacă reforme critice din cauza opoziției față de guvernul său chiar în interiorul facțiunii președintelui din coaliție, anunță Agerpres.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: