ROMÂNIA BREAKING NEWS

Clujean de 54 de ani, bătut crunt pentru că nu cunoștea limba maghiară!

Clujean de 54 de ani, bătut crunt pentru că nu cunoștea limba maghiară!
huligani-unguri

Imagine cu titlu de prezentare ( Huligani maghiari in Gara de Nord – București)

Bătaie cruntă încasată marți noapte de un clujean de 54 de ani, în fața pensiunii Pedro, de pe strada Paris din Cluj-Napoca, după finalul meciului de fotbal Rusia-România! Autorii sunt patru constructori din Harghita și Covasna – angajați a unei firme clujene – care, după ce au băut în pensiune și au urmărit meciul, împreună cu personalul localului și doi clienți, nemulțumiți că bărbatul n-a vorbit în maghiară, așa cum i-au cerut, l-au urmărit și sancționat sever pentru „ignoranța” sa. Culmea, chiar și după ce aceștia au ajuns la secția de poliție, cei patru au refuzat să vorbească în românește și au cerut un translator deoarece “nem tudom roman”! – informează Gazeta de Cluj citată de romaniabreakingnews.ro

Dl. Martin zis Miki este un cetățean pașnic al cartierului Abator, care și-a zis să urmărească la televizor, cu o bere în față, la Pensiunea “Pedro”, de pe strada Paris, meciul amical de fotbal Rusia-România. Omul a comentat fazele meciului în limba maternă, româna – împreună cu un alt client al localului și cu barmanița localului – suferind cumplit după ce echipa noastră a pierdut, nemeritat, după un gol marcat de ruși, în prelungiri, dintr-o poziție de off-side. Însă pe tot parcursul meciului cei trei au avut de înfruntat ostilitatea vădită a patru muncitori constructori de la o firmă din zonă, îmbrăcați în salopetă, originari din “secuime”. Aceștia erau teribil de deranjați de faptul că barmanița și cei doi clienți vorbesc românește, astfel că la un moment dat i-au somat, pur și simplu, să vorbească în maghiară, apoi l-au stâlcit în bătaie!

Miercuri, 16 noiembrie, sosit împreună cu fiica lui la I.M.L. Cluj,  bărbatul în vârstă de 54 de ani relatează împrejurările în care s-a petrecut incidentul:

“Era pe la 22.30 când s-a terminat meciul și am hotărât să mă îndrept spre casă, așa că am ieșit în stradă. În tot acest timp cei patru îi căutau pricină barmaniței și o amenințau cu bătaia fiindcă femeia dorea, așa cum era și normal, să închidă localul. Eu am ieșit atunci din pensiune, însă n-am apucat să fac decât vreo câțiva pași pe stradă că m-am și trezit atacat pe la spate de cel puțin doi dintre muncitorii constructori din Covasna sau Harghita care fuseseră în local. Unul dintre ei m-a lovit cu piciorul în gură, punându-mă la pământ și rupându-mi în două și proteza dentară, iar ceilalți m-au căptușit și ei, pe rând, cu pumnii și picioarele. Apoi cineva a chemat poliția și cei patru au fost duși la secție, iar eu la spital. Mai târziu am aflat de la barmaniță că agresorii au refuzat să vorbească în românește și la poliție, zicând că nu știu limba, astfel că le-a fost adus un translator”. Bărbatul este poftit în cabinetul de consultații al I.M.L., de unde se întoarce după câteva minute cu un certificat medico-legal în care i-au fost recomandate între 8 și 9 zile de îngrijiri medicale. Apoi cei doi – tată și fiică – părăsesc sediul instituției medicale, nu înainte de a ne lăsa un număr de telefon pentru a ne ține la curent cu evoluția cazului.

Joi, 17 noiembrie, revenim cu un telefon la fiica victimei. Aceasta ne mărturisește, cu amabilitate, că împreună cu tatăl său și o avocată s-a prezentat la Secția 2 de Poliție, unde tatăl său a întocmit plângere penală împotriva celor patru secui.

“Vom avea zilele următoare o întâlnire cu cei patru indivizi și de asemenea, cu cei doi martori ai incidentului – barmanița și clientul din seara respectivă.  Atunci vom hotărî, în funcție de atitudinea agresorilor, ce e de făcut. Însă vă mărturisesc sincer, acum după ce au trecut două zile de la incident pot să afirm cu convingere, fără să mă înșel: cei patru l-au bătut pe tata, în mod evident, pentru că nu vorbea maghiara”!

“La nivelul Secției 2 Poliție este înregistrat un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe. 

În fapt, la data de 15.11.2016, în jurul orei 23:00, un bărbat ar fi fost agresat în fața unui local public de pe strada Paris, din Cluj-Napoca. Cercetările continuă pentru stabilirea exactă a împrejurărilor comiterii faptei”, a declarat pentru Gazeta de Cluj, Carmen Jucan, purtător de cuvânt al I.P.J. Cluj.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: