ROMÂNIA BREAKING NEWS

Clubul Maramureșenilor din dreapta Tisei a lansat, pe 1 decembrie, primul site de știri al românilor din Ucraina – TOCpress.

Clubul Maramureșenilor din dreapta Tisei a lansat, pe 1 decembrie, primul site de știri al românilor din Ucraina – TOCpress.

Site-ul, care poate fi accesat la adresa www.tocpress.info, conține știri, interviuri, reportaje din comunitățile de români din regiunile Transcarpatia, Odesa și Cernăuți, precum și date istorice despre fiecare dintre cele trei zone locuite de români. Proiectul TOCpress își propune să devină o portavoce a românilor din Ucraina, atât în interiorul granițelor acestei țări, cât și în exterior, cum ar fi în România și în comunitățile românești din străinătate. De asemenea, acest portal de știri are printre obiective consolidarea relațiilor dintre românii care trăiesc în cele trei regiuni menționate, promovarea identității și valorilor românești în teritoriile locuite de români, descoperirea tinerelor talente care ar putea deveni modele pentru comunitățile din care fac parte și consolidarea potențialului
românesc din Maramureșul Istoric, Sudul Basarabiei și Nordul Bucovinei. TOCpress își mai propune să devină o platformă unde românii din Ucraina să își poată face cunoscute opiniile, ideile, propunerile și problemele.

În afară de știri din interiorul comunității românești din Ucraina, TOCpress abordează și problemele românilor din celelalte state aflate în vecinătatea imediată a României. Prin urmare, românii din Republica Moldova, Serbia, Bulgaria, Ungaria și alte țări au, la rândul lor, o secțiune comună cu informații și știri de interes din regiunile în care trăiesc. Totodată, TOCpress își propune să fie un centralizatori al știrilor și informațiilor apărute în publicațiile românești din Ucraina și din alte state vecine unde există români.

Știrile și informațiile TOCpress sunt produsul românilor din Ucraina și din celelalte țări din jurul României, iar redacția este formată din corespondenți locali din fiecare regiune locuită de români.

Inițiatorul proiectului TOCpress, Clubul Maramureșenilor din dreapta Tisei, a fost înființat in anul 2001, de către tinerii maramureșeni din dreapta Tisei (regiunea Transcarpatică, Ucraina) aflați la studii în București și în alte centre universitare din România și a funcționat o perioadă pe lângă Liga Tinerilor Români de Pretutindeni. La sfârșitul anului 2011, Clubul obține statut de persoană juridică, devenind astfel organizație non-guvernamentală. Printre obiectivele Clubului Maramureșenilor se numără încurajarea tinerelor generații din Dreapta Tisei în ceea ce privește păstrarea religiei, culturii și limbii române, apărarea intereselor românilor din Maramureșul de peste Tisa, în vederea păstrării identității naționale, precum și sprijinirea etnicilor români veniți la studii în România.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.