ROMÂNIA BREAKING NEWS

Cine amenință Chișinăul? Rogozin este cel care acum 21 de ani a îndreptat Kalașnikovul în direcția românilor din Basarabia !

„Detașamentele înarmate de fasciști români și moldoveni au invadat Transnistria în 1992. Acestei cohorte i-au ripostat detașamentele armatei transnistrene: cazaci, garda militară și voluntari” – „Враг Народа” („Dușmanul poporului”)

…a uitat însă de Armata a 14-a Rusă și de faptul că R. Moldova era statul agresat, nu Transnistria, parte a Statului R.Moldova și că din punct de vedere militar a respins cu succes armata a 14-a rusă dar a pierdut pe plan diplomatic prin trădările de la vărful politicii moldovene din acea perioadă (n.r.)

Rogozin e cel care acum 21 de ani a îndreptat Kalașnikovul în direcția concetățenilor NOȘTRI  (Timpul.md)

În anul 2006, Dmitri Rogozin, oaspetele nedorit (în R.Moldova), dar poftit spre umilința noastră de actualii guvernanți (Guvernul R.Moldova n.r.), a publicat la Moscova, cartea „Враг Народа” („Dușmanul poporului”).

În capitolul „Calul Troian”, Rogozin vorbește despre sângeroasa sa implicare în conflictul armat de pe Nistru din 1992.

„Pentru prima dată am ajuns în zona de conflict la sfârșitul lunii mai a anului 1992. (…) M-am întors la Moscova, pentru a aduna voluntari dornici să participe la acțiunile militare din Transnistria. Pe 23 iunie, m-am întors în stânga Nistrului și deja mă aflam în cadrul detașamentului de voluntari din Rusia și Ucraina, pe traseul Dubăsari-Râbnița”, se destăinuie Rogozin în cartea sa.

„Detașamentele înarmate de fasciști români și moldoveni au invadat Transnistria în 1992. Acestei cohorte i-au ripostat detașamentele armatei transnistrene: cazaci, garda militară și voluntari”, scrie Rogozin despre moldovenii care s-au ridicat întru apărarea vetrei strămoșești.

„Transnistria trebuie să revină fără întârziere în componența Federației Ruse, conform voinței poporului, exprimate în cadrul referendumurilor care au avut loc în această regiune”, mai crede Dmitri Rogozin.

Astăzi, separatiștii transnistreni sărbătoresc așa-zisa „independență” a RMN, iar Rogozin, vine să-i susțină (sperăm, de această dată, fără armă!) în demersurile lor.

În aceeași zi, la Chișinău, Rogozin va fi primit și îmbrățișat de către șeful Guvernului, care, obligat de protocol (sau din proprie dorință?), afișând un zâmbet ciudat, îl va îmbrățișa cordial pe cel care acum 21 de ani a îndreptat automatul Kalașnikov în direcția concetățenilor noștri, apăsând cu ură pe trăgaci.

În orice altă țară, un asemenea „monstru politic”, nici nu s-ar fi gândit să se apropie de „locul crimei”, iar la noi acesta este așteptat cu pâine, sare, flori și busuioc, și nu de procurori, cum s-ar cuveni, ci de un soi de (ne)oameni de stat. Până când?

Sursa: vox.publika.md via timpul.md
Autor: VALERIU MUNTEANU

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: