ROMÂNIA BREAKING NEWS

Cinci regiuni din Federația Rusă intenționează să inițieze un referendum-online cu privire la separarea de Moscova

Cinci regiuni din Federația Rusă intenționează să inițieze un referendum-online cu privire la separarea de Moscova

De-putinizarea Rusiei. Reprezentanții Koenigsbergului (regiunea Kaliningrad), Ingriei (Sankt Petersburg), Uralului (Ekaterinburg), Siberiei (Novosibirsk) și Kubanului (teritoriul Krasnodar) au anunțat despre separarea teritorială, politică și economică de Moscova, scrie Leonid Parpaut pe bucpress.eu care citează publicația ucraineană obozrevatel.ua, preluat de romaniabreakingnews.ro

Inițiatorii referendumurilor privind suveranitatea acestor entități  teritoriale subliniază că declarația de independență va permite locuitorilor din regiunile menționate să obțină prosperitate economică și să-și păstreze cultura. Separarea de Kremlin le  va permite să scape de jafurile Moscovei și nu vor mai fi carne de tun în  numeroasele conflicte armate, în special, în războiul împotriva Ucrainei, se arată într-un comunicat al reprezentanților grupurilor de inițiativă în cadrul ”Forumului Post-Rusia” ce s-a desfășurat la sediul Parlamentului European în seara zilei de 30 ianuarie.

”Noi, reprezentanții celor mai dezvoltate și libere regiuni din așa-zisa Rusie, declarăm că nu dorim să trăim înt-un astfel de imperiu și să ne supunem celor, care transformă copiii noștri în ucigași, carne de tun. E timpul să ne declarăm dreptul la independență. Avem dreptul să trăim într-o lume liberă și să trăim, precum trăiesc toți în țările cu cele mai înalte standarde de viață. Anunțăm despre începutul procesului de separare și distanțare de Moscova și despre primele referendumuri ale oamenilor liberi din Koenigsberg, Ingria, Kuban, Siberia și Ural”, a specificat unul dintre participanții la forum, reprezentantul Kubanului independent.

În prezent, sunt în curs de finalizare pregătirile pentru desfășurarea  referendumurilor-online, la care locuitorii din regiunile menționate vor vota pentru separarea de Federația Rusă și declararea independenței. Până pe 16 februarie va fi lansat un site special de votare. Inițiatorii separării de Moscova au demonstrat prin exemple avantajele economice ale fiecărei regiuni în cazul separării teritoriale și politice de Federația Rusă.

Potrivit inițiatorilor Forumului, urmează să fie investigate toate crimele comise de regimul lui Putin, atât în ​​afara granițelor Federației Ruse, cât și împotriva propriilor cetățeni. Teritoriul Federației Ruse urmează să fie supus unui proces de  deputinizare și denazificare, de demilitarizare și denuclearizare: aceasta va minimiza victimele în timpul căderii regimului dictatorial și va elimina riscurile asociate cu posibilitatea utilizării rămășițelor arsenalului nuclear rusesc în plan regional.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: