ROMÂNIA BREAKING NEWS

CHIȘINĂU, PMAN, 50.000 de români basarabeni și o imagine cât o mie de cuvinte pro-românești

CHIȘINĂU, PMAN, 50.000 de români basarabeni și o imagine cât o mie de cuvinte pro-românești

Diana_Enache_slautari_din_Chisinau

 

Diana Enache

Vă salut din centrul Chișinăului…

„Sunt 50.000 de oameni acum în centrul Chișinăului”

În exclusivitate pentru România Breaking News, Diana Enache, o tânără și talentată poetă din Basarabia a avut amabilitatea să ne spună ce se petrece acum în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) din centrul Chișinăului: Sunt 50.000 de oameni acum în centrul Chișinăului și ameninta conducerea că vor refuza să mai achite impozite acestui stat, vor examinarea fraudelor din 2001 până 2009  și din 2009 în 2015.  Se scandează demisia, unire, poporul suntem noi, vrem unirea…”
Conform cu cele relatate pe portalul Timpul.md, oamenii prezenți acum în PMAN s-au adunat la un mititng de protest organizat de Platforma „Dreptate și Adevăr”. Organizatorii protestului au anunțat că asemenea mitinguri au loc  astăzi în Italia, Irlanda, Grecia, Germania și România.
Vladimir Beșleaga, scriitor: „Dragi prieteni, în anul 1989, exact în acest loc, la prima mare adunare națională am avut cuvântul, atunci în spatele nostru statea monumentul lui Lenin, acum stă monunentul celor deportați. Totuși, s-a schimbat ceva în lumea asta! Atunci a fost învitat din Lituania un prieten care mi-a spus: „noi balticii vom scapa de beleaua rusească, iar voi nu ve-ți scapa”. Eu m-am întristat când am auzit aceste cuvinte și am rămas nedumerit? În ani, aceste cuvinte triste s-au adeverit”
Chiril Moțpan :„Vreau să recunosc cu regret că dezamagirea din partea forțelor proeuropene care ne-au promis la alegerile 2009 și 2014 o viață mai bună, ne-a adus aici Fiind convinși că votăm viitorul, am fost mințiți! Bani ajung, dar nu și pentru lacomia lor. Au golit visteria statutlui vor să ne fure și viitorul european!  Suntem aici pentru că ne iubim țara și vrem să schimbăm lucrurile spre bine”.
Participanții nu poartă însemne politice sau alte drapele decât cele ale Republicii Moldova și Uniunii Europene. Acesta este al doilea miniting de protest organizat de societatea civilă. Pentru mai multe detalii despre desfășurarea protestelor de la Chișinău accesați materialul Timpul.md
*
 
N.R. Deși portalul de presă Timpul.md, precizează că „participanții nu poartă însemne politice sau alte drapele decât cele ale Republicii Moldova și Uniunii Europene”, din imaginea de mai sus, dacă ne uităm cu atenție în stânga sus reiese altceva.  Ce putem spune? Au unii un talent de a trece cu vederea sentimentele pro-românești  din R. Moldova. Deci a  fost și drapelul României și cu siguranță nu numai unul.
Cu siguranță R. Moldova nu este pierdută așa cum titrează și le place unora să bată tam-tam, de ceva zile încoace și asta datorită minunaților oameni care azi în Chișinău sau mobilizat și cu siguranță lucrurile nu se vor opri aici. Cu siguranță cei care s-au adunat azi nu se vor mulțumi doar sa vină în stradă dar să asiste mai departe ne implicați în destrămarea visului de a fi acolo unde le este locul de  drept, în Europa, într-un Stat de Drept, unde cei care au furat sunt aduși în fața justiției și închiși.
Publicat pe România Breaking News – R.B.N. Press /romaniebreakingnews.ro
Citește și:

Comunicat de presă/„Interesul Național în spațiul dintre Prut și Nistru”, pierdut printre interese și eșecuri ne asumateRepublica …Moldova nu este pierdută cum scriu unele publicații ce nu am să le numesc. Republica Moldova este tot acolo unde a fost, cu aceleași probleme sau mai multe, este aceeiași R.M. stat recunoscut în primul rînd de România față de cetățenii căreia România și-a asumat prin lege o responsabilitate.

DW/„Un motiv de neîncredere” – Unionismul în versiunea Stratfor via Fundația Universitară a Mării Negre  …tipul acesta de text face, în mod aluziv și fără să asume deschis, exact ceea ce făceau PUNR și apoi România Mare după căderea comunismului. Aâta doar că fără mareșalul Antonescu. Așa cum am mai spus, românii trebuie să gândească lumea cu capul lor și să evite aceste capcane. Amuzant este că și Vocea Rusiei susținea la un moment dat că Occidentul va oferi Transilvania Ungariei. Acum se sugerează invers, că apropierea dintre Rusia și Ungaria ar pune integritatea României în pericol. Cu toții se joacă cinic cu sensibilitățile românești. Prin urmare, faptul că Fundația Mării Negre lucrează pe temeiul prognozelor agenției Stratfor este mai curând un motiv de neîncredere, nu în sinceritatea actorilor, ci în luciditatea proiectului.

Actualizare Foto:

Imagini din Chișinău (3 mai 2015) care vorbesc de la sine..

„COMUNIȘTII ȘI GUVERNARE TREMURĂ !”
Se mai îndoia cineva de românitatea basarabenilor? Imagini care grăiesc de la sine, în Chișinău, steagul României dar și steagul Revoluției Române din Decembrie 1989 !!!

Chisinau_PMAN_3-mai-2015 (1)

Chisinau_PMAN_3-mai-2015 (5)

 Chisinau_PMAN_3-mai-2015 (3)

Chisinau_PMAN_3-mai-2015 (4)

Chisinau_PMAN_3-mai-2015 (2)

Sursa foto:Facebook/Prima data din 2012 poporul de sine statator s-a organizat in asa proteste civice! Komunistii si guvernantii tremura!

Posted by Victor Muresh on Sunday, May 3, 2015

Publicat de romanibreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

One Comment

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: