ROMÂNIA BREAKING NEWS

Chișinău, eveniment major în politica românească (primita la redactia rbnpress.info)

Chișinău, eveniment major în politica românească
Din Noua Redactare a Statutului PNL: „Partidul promovează imperativul reîntregirii neamului românesc, prin lichidarea consecințelor juridice ale Pactului criminal Molotov-Ribbentrop, ca să se restabilească adevărul istoric pentru partea poporului român ce locuiește în frontierele legale ale Republicii Moldova, recunoscute de ONU, după proclamarea Independenței față de URSS. PNL pledează pentru unificarea – pe cale pașnică, democratică – a celor două state românești, adică pentru Unirea Republicii Moldova cu România, drept cea mai scurtă cale de desprindere de sfera de influență rusească și de accedere rapidă în NATO și UE. Partidul militează pentru acest obiectiv prin mijloace legale, nonviolente, conforme cu principiile fundamentale ale democrației.
 
Serviciul de presă al PNL”

Doamnă Vitalia Pavlicenco, stimați domni și doamne din conducerea PNL și a Consiliului Unirii,

Ați reușit să avem, noi, toți românii, un partid unionist, activ, la zi. Ne adunați pe toți cei care acționăm fără încetare pentru Reîntregirea României. Societatea Culturală București-Chișinău susține cu tenacitate, de mai multă vreme, introducerea în Constituția României a următorului articol:
Reîntregirea României este un deziderat legitim al Neamului Românesc.
Suntem împreună cu dumneavoastră, dragi unioniști de la Chișinău! Reîntregirea României este inevitabilă! Calea Reîntregirii pe cale pașnică este deschisă, beneficiem de legislația internațională, determinantă fiind voința noastră unificatoare. Să ne amintim mereu că voința unificatoare a fost cea mai puternică forță din istoria românilor. Marii Martiri ai Unirii, Burebista, Mihai Viteazu, Mihail Eminescu,  ne sunt exemple de urmat. Burebista i-a unit pe toți dacii într-un singur stat, Mihai Viteazu  a unificast Tansilvania, Moldova și Țara Românească.  Mihail Eminescu este, la fel, un mare martir al Reîntregirii, martirul Reîntregirii Transilvaniei cu Patria-Mamă, azi,  voivodând, fiind un port drapel unificator, pentru Reîntregirea României, în Basarabia, Ținutul Herța și în nordul Bucovinei.  Al.I. Cuza  a unit  Moldova și Țara Românească. Voința unificatoare a acționat din nou și s-a finalizat la 1 Decembrie 1918 .Niciodată Unirea nu a fost un dar din partea imperiilor, acestea fiind puse asupra faptelor împlinite. Dumnezeu este de partea celor care nu renunță la adevăr. Suntem un singur popor pe teritoriul nostru strămoșesc. Reîntregirea este legitimă.
Societatea Culturală București-Chișinău,
Gheorghe Gavrilă Copil,
președinte

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: