ROMÂNIA BREAKING NEWS

Chișinău. Consilierii Partidului Liberal, ai blocului „Iurie Leancă”, cei din PLDM și cel din PD, au decis crearea unei coaliții în Consiliul Municipal

Chișinău. Consilierii Partidului Liberal, ai blocului „Iurie Leancă”, cei din PLDM și cel din PD, au decis crearea unei coaliții în Consiliul Municipal

Consilierii Partidului Liberal, ai blocului „Iurie Leancă”, cei din PLDM și cel din PD, au decis în această seară crearea unei coliții în Consiliul Municipal Chișinău. S-a întâmplat după mai bine de șase ore de negocieri care au avut loc astăzi, dar și alte runde petrecute în ultimele două săptămâni. Mâine, la ora 09:00 va fi semnat „Acordul pentru constituirea și funcționarea alianței pro-europene pentru CMC„, a declarat pentru Deschide.MD, Ion Cebanu, negociator PL.

Potrivit sursei citate, acordul presupune partajarea politică a funcțiilor de viceprimar în funcție de numărul de mandate obținut de fiecare fracțiune, după alegerile din 14 iunie. Astfel Primăria va fi condusă de primarul Dorin Chirtoacă și patru viceprimari, numele cărora încă nu a fost stabilit deocamdată.

Ion Cebanu zice că se ia în calcul posibilitatea de partajare și a altor funcții, însă acest lucru se va întâmpla după anumite modificări ale legislației, față de care anterior majoritatea parlamentară se pronunțase favorabil.

Vom aminti că în noua componență a CMC se regăsesc 17 consilieri liberali, 6 consilieri din blocul „Iurie Leancă”, 2 liberal-democrați și un democrat.

Editat și publicat de Lena Captari / Flux News MDromaniabreakingnews.ro / sursa: deschide.md

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: