ROMÂNIA BREAKING NEWS

China își deschide prima bază militară lângă Africa la Djibouti, unde se află un important post de ascultare al unei superputeri pentru lumea arabă

China își deschide prima bază militară lângă Africa la Djibouti, unde se află un important post de ascultare al unei superputeri pentru lumea arabă

China a înființat prima sa bază militară peste mări într-un loc de mare importanţă strategică.  Marţi 11 iulie a.c., au pornit în marș trupele militare către Cornul Africii, pentru deschiderea primei sale baze militare de peste mări, în Djibouti, informează The Associated Press citat de romaniabreakingnews.ro

Djibouti este însă și unul din cele mai importante posturi de ascultare ale Washingtonului pentru lumea arabă şi Africa. Amplasat la joncţiunea dintre Golful Aden şi Marea Roşie, în Djibouti se află și Camp Lemmonier, principalul post de strângere de informaţii al Pentagonului pentru lumea arabă şi traseele maritime de importanţă strategică ce traversează Golful Aden şi Marea Roşie. În această bază militară se află aproximativ 4.500 de militari americani. Baza a devenit unul din principalele posturi de ascultare ale Washington-ului, după atacurile de la 11 septembrie 2001.

Ministerul Apărării chinez a comunicat pe site-ul său oficial că marţi a avut loc o ceremonie cu ocazia îmbarcării personalului militar, în portul Zhanjiang din sudul Chinei, prezidată de comandantul marinei, amiralul Shen Jinlong.

Potrivit comunicatului Guvernul de la Beijing, centrul de logistică al armatei chineze din Djibouti va sprijini misiunile anti-piraterie, menţinerea păcii şi asistenţa umanitară în zona Africii şi a Asiei de Vest. Beijingul a mai declarat că baza militară din Cornul Africii va facilita, de asemenea, cooperarea militară şi exerciţiile comune.

Statele Unite deţin deja o bază militară în Djibouti, la Camp Lemonnier, în timp ce Franţa şi Marea Britanie menţin şi ele o prezenţă militară în micul stat din Cornul Africii.

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: