ROMÂNIA BREAKING NEWS

China folosește prima oară la nivel oficial termenul „război”

China folosește prima oară la nivel oficial termenul „război”

Ministrul de externe al Chinei, Wang Yi, a folosit pentru prima dată la nivel oficial termenul „război” referitor la acțiunea militară a Rusiei în Ucraina, pe care Moscova o descrie drept „operațiune militară specială”. 

Șeful diplomației chineze a declarat joi că speră ca „războiul din Ucraina” să se încheie „cât mai curând posibil”, într-o conversație cu omologul său din Franța, Jean-Yves Le Drian, relatează The Guardian.

Comentariul lui Wang este o premieră de la începutul invaziei rusești în Ucraina, până acum China refuzând să descrie atacul Rusiei drept o „invazie” sau „război”, iar oficialii chinezi s-au abținut de la a condamna atacurile forțelor ruse.

Televiziunea chineză de stat CCTV a transmis că ministrul de externe chinez a cerut tuturor părților să se calmeze și să ia mai multe măsuri pentru a preveni escaladarea conflictului în Ucraina.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: