ROMÂNIA BREAKING NEWS

Cetățean german reținut pentru trafic de imigranți prin România

Cetățean german reținut pentru trafic de imigranți prin România

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sânnicolau Mare – jud. Timiş au depistat doi cetăţeni din India care au încercat să iasă din țară cu documente aparţinând altor persoane, ajutaţi de un cetăţean german. Cetățeanul german, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, a fost reţinut pentru 24 de ore, acesta urmând să fie prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă, informează romaniabreakingnews.ro citând un comunicat al Poliției de Frontieră Române.

Potrivit sursei citate, în data de 14.11.2017, ora 07.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad – I.T.P.F. Timişoara, s-a prezentat pentru a ieși din țară cetățeanul german G.J., în vârstă de 37 de ani, la volanul unui autoturism marca Mercedes Benz. Alături de acesta, în autoturism se mai aflau două persoane, un bărbat și o femeie, care s-au legitimat cu două pașapoarte eliberate de autoritățile din Germania.

Cu ocazia controlului, polițiștii de frontieră au constatat că există diferențe vizibile de fizionomie între pasageri și fotografiile din documentele prezentate la control.

În urma extinderii cercetărilor, polițiștii de frontieră au constat că persoanele în cauză sunt, de fapt, cetățeni indieni, S.A. și K.K, în vârstă de 34, respectiv 35 de ani, intraţi legal în România în baza paşapoartelor personale şi a unor vize valabile.

La cercetări s-a stabilit că documentele de călătorie prezentate la controlul de frontieră aparțin unor rude ale șoferului german G.J., iar cetăţenii indieni au declarat că au recurs la această metodă deoarece doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei și nu dețineau o viză valabilă pentru spațiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră îi cercetează pe cetăţenii indieni pentru săvârșirea infracțiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar pe şoferul german pentru fals privind identitatea şi trafic de migranți.

Totodată, pe numele cetăţeanului german a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă.

foto: Poliția de frontieră

romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: