ROMÂNIA BREAKING NEWS

Cei 14 militari români aflați misiune în Irak vor fi relocați

Cei 14 militari români aflați misiune în Irak vor fi relocați

Reuniunea Consiliului Nord-Atlantic la nivel de ambasadori care a avut loc de luni, 6 ianuarie, a decis suspendarea temporară misiunii de instruire a trupelor irakiene, pe fondul escaladării tensiunilor din Orientul Mijlociu. Urmare deciziei luate de NATO,  Ministerul Apărării Naționale a întreprins măsurile necesare pentru întreruperea misiunilor de instruire și consiliere efectuate de militarii români dislocați în Irak. Astfel, pentru asigurarea siguranței personalului, „cei 14 militari români care erau în misiune în Irak vor fi relocați temporar într-o altă bază a coaliției”,  a transmis MApN printr-un comunicat de presă dat marți7 ianuarie 2020.

”Decizia României este în deplină concordanță cu poziția aliată exprimată în cadrul reuniunii de ieri, și, în funcție de evoluția situației din zonă, militarii români sunt pregătiți să își reia misiunile. România rămâne ferm angajată în lupta împotriva terorismului internațional, atât în format aliat, cât și alături de partenerii din cadrul Coaliției Globale anti-ISIS”, mai precizează MApN în comunicat

Pe fondul tensiunilor din Orientul Mijlociu, președintele Klaus Iohannis a făcut precizări cu privire la  situația militarilor români din Irak care au fost deja relocați.

„Sunt instructori care sunt din partea noastră acolo și, evident, siguranța lor ne preocupă. O parte din militarii noștri au fost deja relocați.  Deci tema este foarte importantă pentru noi. Eu personal îi acord foarte multă atenție. Sunt în contact permanent cu Guvernul și în special cu miniștrii care se ocupă de aceste chestiuni, în speță Externele și Apărarea, și sunt convins că singura soluție pentru această criză care a apărut – nu putem să îi spunem altfel – este o abordare calmă, diplomatică, o descaladare, cum se numește, și revenirea la un calm în această zonă”, a mai declarat președintele Klaus Iohannis.

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a anunțat luni că misiunea NATO de instrucție din Irak se suspendă, urmând să fie reluată când situația o va permite.
Citeşte întreaga ştire: România își retrage militarii din Irak după creșterea tensiunilor în Orientul Mijlociu. La ce misiuni internaționale mai participă Armata Română

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: