În același timp, psihologii au descoperit că, în societatea modernă, creierul uman a generat un sistem alternativ care estompează și chiar modifică substanțial fluxul de iubire ce ne curge prin fiecare celulă a corpului nostru. Din această cauză, mintea noastră ne-a împins să iubim condiționat, unilateral, consecintele fiind stresul, anxietatea, depresia sau frica.
Tot în cadrul manifestării științifice, reputați profesori universitari și cercetători din întreaga lume vor prezenta implicațiile pe care le are cea mai populara expresie din lume – “Te iubesc!” și cum aceste simple cuvinte pot coborî filtre mentale care blochează iubirea să se manifeste la cel mai înalt nivel. Prelegeri vor susține doctori în psihologie din întreaga lume, precum: Israel, Brazilia, Argentina, Rusia, Africa de Sud, Mexic SUA, țări din Europa, Australia etc.
“Avem onoarea ca România să gazduiască una dintre cele mai mari conferințe internaționale de psihologie organizate în lume, primind cercetători de renume din peste 30 de țări. Tema este foarte ofertantă, atât pentru noi, ca specialiști, cât și pentru societate în ansamblul ei, deoarece tratează cel mai frumos sentiment pe care ființa umană il experimentează: iubirea. Cu atât mai interesantă va fi întreaga dezbatere, cu cât vor fi prezentate opinii din diverse culturi și școli de gândire, iar concluziile generale ne vor ajuta să găsim metode eficiente de a gestiona acest profund sentiment”, declară drd. Anghel Ilie Grădinaru, președintele Asociației Române pentru Cunoaștere și Intervenție Psihologică și organizatorul Conferinței Eurotas 2016 – “Love – the eternal miracle”.
Website-ul oficial al Conferinței – http://www.eurotas2016.com/.