ROMÂNIA BREAKING NEWS

Ce s-a decis la intalnirea secreta de la Cornu?

”National” prezinta in exclusivitate concluziile unei reuniuni care a avut loc zilele trecute la Cornu si in care au fost stabiliti principalii pasi pe care trebuie sa-i faca Victor Ponta si Traian Basescu.

Fie ca le place, fie ca nu, premierul Ponta si presedintele Basescu sunt ”condamnati” sa coabiteze. Aceasta este sarcina pe care cei doi demnitari au primit-o saptamana trecuta din afara.

ponta za oan 300x292 Ce s a decis la intalnirea secreta de la Cornu

Mesajul a fost transmis in cadrul unei intalniri care s-a desfasurat la Cornu si la care au participat figuri importante din zona politica si economica. Tot de aici, premierul si presedintele s-au ales cu o serie de indicatii pretioase.

Misiunea lui Ponta – noua Constitutie

Traian Basescu a primit sarcina sa-l nominalizeze din nou pe Ponta premier

Conform “Planului de la Cornu”, principala misiune a sefului Executivului va fi sa propuna modificarea Constitutiei si sa se asigure ca aceasta se va face cat mai rapid.

MUGUR ISARESCU FANE 1 300x235 Ce s a decis la intalnirea secreta de la Cornu

Mugur Isarescu este prezidentiabilul agreat de Occident

Noul proiect al legii fundamentale trebuie sa cuprinda trecerea la sistemul unicameral, reducerea numarului de parlamentari, limitarea reglementarii prin ordonante de urgenta, eliminarea privilegiilor demnitarilor care comit fapte penale etc. Aceste prevederi urmaresc in principal desemnarea unui corp parlamentar de calitate. De departe insa, cea mai importanta schimbare se refera la transformarea Romaniei din republica semi-prezidentiala in republica parlamentara. Ceea ce implica automat ca, in 2014, presedintele, care va avea atributii doar in plan extern, al armatei si al gestionarii relatiilor cu NATO, sa fi ales de Parlament. Daca isi va asuma aceste obiective, Victor Ponta isi va putea pastra functia de premier si dupa alegerile din decembrie.

Ce trebuie sa faca Basescu

In cazul presedintelui Traian Basescu, sarcina acestuia este mai usoara. Concret, daca vrea sa-si incheie mandatul, seful statului trebuie sa nu intervina in activitatea Guvernului, sa fie mai ponderat in declaratii, sa nu-si mai hartuiasca adversarii si sa se concentreze mai mult pe relatiile externe. De asemenea, Basescu trebuie sa respecte intelegerea si sa dea sefia Guvernului tot pe mana lui Victor Ponta.

Din 2014, Isarescu ales de Parlament la Cotroceni

Ca sa nu aiba surprize, liderii occidentali au mai pus o conditie: Mugur Isarescu presedinte. Chiar daca va fi ales de Parlament si nu prin vot direct, actualul guvernator al BNR reprezinta, in viziunea strainilor, garantia ca in Romania nu vor exista nici derapaje politice, nici economice. Mai mult, surse participante la intalnirea de la Cornu ne-au precizat ca toti participantii au fost de acord ca prezenta lui Isarescu la Cotroceni va incuraja investitorii si va reusi sa aduca Romania pe linia de plutire si in ceea ce priveste absorbtia de fonduri europene.

Urmareste editia de maine a ziarului „National” si afla, in exclusivitate, ce mai prevede “Planul de la Cornu” pentru viitorul politic al Romaniei!

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: