ROMÂNIA BREAKING NEWS

Ce riscă ROMÂNIA dacă Guvernul Dăncilă ignoră recomandările de la Bruxelles

Ce riscă ROMÂNIA dacă Guvernul Dăncilă ignoră recomandările de la Bruxelles

Miercuri, 3 aprilie a.c., prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, şi 12 ambasade la Bucureşti au transmis Guvernului Dancilă mesaje ferme de îngrijorare cu privire impactul negativ pe care l-ar putea avea unele modificări ale legislaţiei pe justiţie.

Întrebat ce ar putea face UE dacă Guvernul Dancilă nu va ţine totuşi cont de mesajele venite de la partenerii occidentali, Augustin Zegrean, fost preşedinte al Curţii Constituţionale în anul 2012, a răspuns că se poate demara procedura de  infringement împotriva României.

„În primul rând, există procedură de infringement, pe probleme de stat de drept. Pot să ne dea şi în judecată, de exemplu pentru nerespectarea regulilor europene privind statul de drept.

Pot şi să ne suspende dreptul de vot, iar eu cred că la asta se gândeşte dl Timmermans, pentru că asta e sancţiunea cea mai dureroasă pentru un stat membru, mai ales acum, în perioada în care se vorbeşte despre împărţirea banilor pentru următorul exerciţiu bugetar. Dacă nu ai drept de vot, nu ţi-e chiar uşor…”, a enumerat Augustin Zegrean, fostul preşedinte al CCR.

Liderii PSD-ALDE nu sunt crezuţi de partenerii externi când vorbesc despre justiţie pentru că aceştia nu iau în seamă declaraţiile politice, ci urmăresc cu mare atenţie faptele, adică modificările legislative şi deciziile Guvernului şi Parlamentului, explică Augustin Zegrean, fost preşedinte al Curţii Constituţionale în anul 2012, când România a stârnit, la fel ca şi astăzi, o foarte mare îngrijorare pe plan extern.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: