ROMÂNIA BREAKING NEWS

Ce riscă ROMÂNIA dacă Guvernul Dăncilă ignoră recomandările de la Bruxelles

Ce riscă ROMÂNIA dacă Guvernul Dăncilă ignoră recomandările de la Bruxelles

Miercuri, 3 aprilie a.c., prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, şi 12 ambasade la Bucureşti au transmis Guvernului Dancilă mesaje ferme de îngrijorare cu privire impactul negativ pe care l-ar putea avea unele modificări ale legislaţiei pe justiţie.

Întrebat ce ar putea face UE dacă Guvernul Dancilă nu va ţine totuşi cont de mesajele venite de la partenerii occidentali, Augustin Zegrean, fost preşedinte al Curţii Constituţionale în anul 2012, a răspuns că se poate demara procedura de  infringement împotriva României.

„În primul rând, există procedură de infringement, pe probleme de stat de drept. Pot să ne dea şi în judecată, de exemplu pentru nerespectarea regulilor europene privind statul de drept.

Pot şi să ne suspende dreptul de vot, iar eu cred că la asta se gândeşte dl Timmermans, pentru că asta e sancţiunea cea mai dureroasă pentru un stat membru, mai ales acum, în perioada în care se vorbeşte despre împărţirea banilor pentru următorul exerciţiu bugetar. Dacă nu ai drept de vot, nu ţi-e chiar uşor…”, a enumerat Augustin Zegrean, fostul preşedinte al CCR.

Liderii PSD-ALDE nu sunt crezuţi de partenerii externi când vorbesc despre justiţie pentru că aceştia nu iau în seamă declaraţiile politice, ci urmăresc cu mare atenţie faptele, adică modificările legislative şi deciziile Guvernului şi Parlamentului, explică Augustin Zegrean, fost preşedinte al Curţii Constituţionale în anul 2012, când România a stârnit, la fel ca şi astăzi, o foarte mare îngrijorare pe plan extern.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: