ROMÂNIA BREAKING NEWS

CAZUL ORLOV. DOSARE KGB. CEA MAI MARE INSELATORIE DIN ISTORIA SERVICIILOR SECRETE

CAZUL ORLOV. DOSARE KGB. CEA MAI MARE INSELATORIE DIN ISTORIA SERVICIILOR SECRETE

 

O alta carte ce ne-a atras atentia este ,,CAZUL ORLOV. DOSARE KGB. CEA MAI MARE INSELATORIE DIN ISTORIA SERVICIILOR SECRETE” de Boris Volodarski.

Citim, din scurta prezentare, o introducere in misterul acestei organizatii KGB:

Prezentare

Istoria serviciilor de informatii sovietice continua sa fie un mister , marturiseste Boris Volodarski, fost capitan in Serviciul de Informatii Militare din URSS (GRU), unul dintre cei mai mari experti in studierea serviciilor secrete sovietice. Si tot Volodarski este de parere ca majoritatea materialelor publicate pe aceasta tema este plina de falsuri si de informatii distorsionate, incluzand aici si memoriile publicate de fostii agenti.   Noile documente disponibile astazi ne permit sa cunoastem mult mai bine adevarul despre interventia sovietica in Spania si rolul jucat de agentii URSS: Gerö, Grigulevici, Philby (initial trimis cu misiunea de a-l asasina pe Franco), Koltov si, mai ales, Lev Nikolski, cunoscut drept Aleksandr Orlov – omul care i-a inselat pe Stalin si pe cei de la CIA, si chiar lumea intreaga cu memoriile sale. Acesta a condus, din februarie 1937, statia NKVD din Spania si a fost responsabil de o etapa importanta a regimului de teroare sangeroasa, care a inclus asasinarea lui Kurt Landau si a lui Andreu Nin.   Cartea de fata, care demonteaza o cantitate impresionanta de fabulatii, falsuri si minciuni, ce continua sa fie propagate si astazi, va fi, fara indoiala, o referinta indispensabila pentru toti cei care isi propun sa studieze Razboiul Civil din Spania.
Cartea o puteti achizitiona de aici: ,,CAZUL ORLOV. DOSARE KGB. CEA MAI MARE INSELATORIE DIN ISTORIA SERVICIILOR SECRETE

Lectura placuta!

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: