ROMÂNIA BREAKING NEWS

Casa lui Aron Pumnul din Cernăuți, restaurată cu finanțare de la București

Casa Aron Pumnul din Cernăuți va fi restaurată cu 1,1 milioane de lei din fondul de rezervă al Guvernului României, după ce Executivul de la București a adoptat o hotărâre în acest sens, în ședința de marți.

Potrivit MAE, hotărârea privind reparația capitală a casei lui Aron Pumnul a fost adoptată la propunerea Departamentului Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni. Amenajarea casei memoriale va permite inaugurarea în incinta acesteia a unui muzeu dedicat lui Aron Pumnul și Mihai Eminescu.

“Aron Pumnul reprezintă pentru românii de pretutindeni un simbol al Revoluției de la 1848 și un apărător al limbii române. Totodată, Casa lui Aron Pumnul este unul dintre obiectivele turistice de prim interes legate de viața lui Mihai Eminescu la Cernăuți. Muzeul literar-memorial „Mihai Eminescu” va corespunde, odată cu deschiderea sa în cadrul casei memoriale „Aron Pumnul”, statutului său de instituție publică și își va putea desfășura activitatea de popularizare a operei lui Mihai Eminescu și de cercetare a perioadei cernăuțene a vieții acestuia.

Proiectul va contribui la menținerea conștiinței de neam și va asigura păstrarea și afirmarea identității etnice, culturale și lingvistice a românilor din regiunea Cernăuți – notează MAE într-un comunicat de presă.

Sursa: TOCpress.info

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.