ROMÂNIA BREAKING NEWS

Caravana teatrului și folclorului românesc în regiunea Odesa, Ismail, Babele/Mareșal Averescu, Chilia, Tatarbunar, Reni

Caravana teatrului și folclorului românesc în regiunea Odesa, Ismail, Babele/Mareșal Averescu, Chilia,  Tatarbunar, Reni

În perioada 16-22 aprilie 2016, în regiunea Odesa va avea loc cea de-a V-a ediție a Caravanei teatrului și folclorului românesc la românii din Sudul Basarabiei (Regiunea Odesa, Ucraina), proiect derulat de Institutul Cultural Român, în parteneriat cu Asociația Național-Culturală a Românilor din regiunea Odesa „Basarabia”. Potrivit unui comunicat postat pe site-ul ICR, trupa Teatrului „Bogdan Petriceicu-Hașdeu” din Cahul (Republica Moldova) va susține șase reprezentații cu spectacolul de teatru „Suflet pentru o păpușă”, autor Andrian Graur, scenografia și regia: Anatol Răcilă informează TOCpress citat de romaniabreakingnews.ro

Caravana culturală va ajunge acum în alte șase localități, printre care și unele care nu au fost incluse în turneele teatrale din anii anteriori: Raionul Ismail – Babele/Mareșal Averescu/ Oziornoe; Erdek-Burnu/Utkonosovka; Raionul Chilia – Dumitrești/Dmitrovka; Raionul Tatarbunar – Borisăuca/Borisovka; Raionul Sărata – Satu Nou/Novosiolovka; Raionul Reni – Cartal/Orlovka.
Conform tradiției, caravana din acest an va cuprinde și spectacole de muzică și dans popular românesc susținute de Ansamblul „Dor Basarabean” din Erdek-Burnu (Utkonosovka) – raionul Ismail, unicul ansamblu promotor al valorilor autohtone ale culturii tradiționale românești din Basarabia Istorică și care poartă la brâu tricolorul românesc.

Publicat de romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: