ROMÂNIA BREAKING NEWS

Când și unde? Președintele SUA a decis să semneze acordul comercial cu China

Când și unde? Președintele SUA a decis să semneze acordul comercial cu China

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat marți că faza 1 a tranzacției comerciale cu China va fi semnată pe 15 ianuarie la Casa Albă, deși rămâne o confuzie considerabilă cu privire la detaliile acordului.  Președintele a scris într-un tweet că va semna acordul cu „reprezentanți la nivel înalt din China” și că mai târziu va călători la Beijing pentru a începe discuțiile în faza următoare informează romaniabreakingnews.ro citând un articol Reuters.

Săptămâna trecută, Trump a declarat că el și președintele chinez Xi Jinping vor găzdui o ceremonie de semnare pentru a încadra acordul din faza 1.

Acordul din faza 1, încheiat la începutul acestei luni, este de așteptat să reducă tarifele și să stimuleze achizițiile chineze de produse agricole, energetice și fabricate americane, în timp ce abordează unele dispute privind proprietatea intelectuală.

Cu toate acestea, nicio versiune a textului nu a fost făcută publică, iar oficialii chinezi încă nu s-au angajat public pentru scândurile cheie, cum ar fi creșterea importurilor de bunuri și servicii din SUA cu 200 de miliarde de dolari pe parcursul a doi ani.

China a cumpărat 130 de miliarde de dolari în mărfuri americane în 2017, înainte de începerea războiului comercial și 56 de miliarde de dolari în servicii, arată datele americane.

Statele Unite au lansat în urmă cu un an și jumătate un război comercial împotriva Beijing, în legătură cu acuzațiile de practici comerciale neloiale, precum furtul proprietății intelectuale din SUA și subvenții care beneficiază pe nedrept de companiile chineze de stat.

Reprezentantul comerțului din Statele Unite a declarat că acordul din faza 1 include protecții legale chineze mai puternice pentru brevete, mărci comerciale, drepturi de autor, inclusiv proceduri civile și penale îmbunătățite pentru combaterea încălcării online, a mărfurilor piratate și contrafăcute.

Probleme precum subvențiile industriale vor fi abordate într-o afacere ulterioară, au spus autoritățile americane.

Tarifele în creștere pentru tit-for-tat, care au început în iulie 2018, au făcut piețe și au creșterea creșterii economice la nivel mondial.

Prezentare de diapozitive (3 imagini)
Deși nu a fost clar imediat cine va reprezenta delegația chineză la semnare, South China Morning Post a raportat luni că vicepremierul Liu He va vizita Washingtonul pentru a semna acordul.

Întrebat marți cu privire la semnarea acordului, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei a trimis întrebări la Departamentul de Comerț al Chinei.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: