ROMÂNIA BREAKING NEWS

Campania „Informare acasă! Siguranță în lume!”, în județele Teleorman și Giurgiu

Campania Națională “Informare acasă! Siguranță în lume!”, ediția 2019, a ajuns și în județele Giurgiu și Teleorman.
În județul Giurgiu, Secretarul de stat Lilla Debelka a avut azi prilejul de a prezenta, în calitate de reprezentant al Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, elementele importante ale campaniei. Printre cei prezenți la eveniment s-au regăsit elevi, profesori, precum și reprezentanți ai instituțiilor partenere: Alina Maticiuc, Director Relații Internaționale, Prefectura Giurgiu, Corozel Lucian, Vicepreședinte Consiliul Județean Tulcea, Anculescu Silviu Cristian, Inspector-șef, Inspectoratul Teritorial de Muncă, consilier Grațiela Dogaru, AJOFM Giurgiu, Comisar-Şef, Trașcu Dragoș, Poliția de Frontieră, Delia Negraru, ANITP, DIICOT, reprezentant cabinet parlamentar, consilier Vlad Alina, Coordonator IŞJ, prof. Andraş lldiko, inspector educație permanentă.
În aceeași zi, campania a continuat în județul Teleorman, unde un număr impresionant de elevi a avut prilejul să ia parte la acest proiect.
“Considerăm că o lipsă a informării îi pune adesea pe români în situații dificile în statele-gazdă, iar demersul nostru este de a crește gradul de conștientizare al oamenilor, astfel încât să știe la ce riscuri se expun și să cunoască, totodată, elemente importante din legislația statelor unde aleg să se stabilească, temporar sau definitiv. Conform datelor și statisticilor oficiale, publicate în 2016, în Indexul Global, care măsoară nivelul sclaviei moderne, România se situează pe locul 32 din 167, cu un total de 80.000 de victime estimate. Este vorba despre persoane care devin victime ale rețelelor de trafic de ființe umane și ale celor de forță de muncă ilegală”, a transmis demnitarul.
Cei care au marcat evenimentul prin prezență și informarea de specialitate au fost:
subprefect, Nelu Oprea – Instituția Prefectului Județului Teleorman, Comisar  Constantin Oprea – Poliția de Frontieră, Delia Negraru –  Agenția Națională împotriva Traficului de persoane, Angela Priminescu – Inspectoratul Teritorial de Muncă, Caranica Mariean Achim – Agenția Județeană pentru ocuparea forței de muncă, Valeria Gherghe – Inspectoratul Școlar Județean, Iulian Cristache –  Președinte Asociația Națională a părinților, Albert Mehran – Președinte  al Consiliului Județean al Elevilor, precum și directori, profesori, diriginți.