ROMÂNIA BREAKING NEWS

Campania IASL a ajuns la Tulcea și Constanța

Campania Națională “Informare acasă! Siguranță în lume!”, ediția 2019, a ajuns la Tulcea și Constanța.
Secretarul de stat, Lilla Debelka, a participat astăzi, în calitate de reprezentant al Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, în Tulcea, la prezentarea elementelor esențiale ale campaniei. În sala „Mihail Kogălniceanu”, din cadrul Consiliului Județean Tulcea, un număr impresionant de tineri a fost prezent, alături de reprezentanți ai instituțiilor partenere proiectului, precum:
Mirela Furtuna și Anișoara Radu, deputate în Parlamentul României, Dumitru Mergeani, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihaela Adelina Nicula, reprezentant al Agenției Naționale Împotriva Traficului de persoane, Anica Madar, Șef Serviciu, Instituția Prefectului județului Tulcea, Ali Izet, Director al Inspectoratului Teritorial de muncă, Elena Eleonora Diaconu, Agenția Județeană pentru ocuparea forței de muncă- consilier EURES, Maria Liferie, inspector la Direcția Generală de asistență socială și protecția copilului Tulcea, Nina Speranța Jecu, subinspector,
Inspectoratul de Poliție județean Tulcea, Mirela Popov, Inspector Școlar General Adjunct, Inspectoratul Școlar județean Tulcea.
Potrivit datelor, ANITP arată o scădere cu aproximativ 25% a numărului victimelor traficului de persoane, identificate în 2018, față de anul precedent, iar agenția estimează că această scădere se datorează campaniilor de informare derulate în țară și peste hotare.
“Scopul campaniei este de a preveni și combate factorii de risc la care se expun românii, care aleg să plece peste hotare și, totodată, de a susține procesul de integrare a românilor în țările unde aceștia trăiesc, studiază sau muncesc, precum și reinserția și reintegrarea socială, o dată cu decizia de a reveni în țară” a punctat demnitarul.
Campania a continuat la Constanța, unde secretarul de stat a transmis faptul că are convingerea că “dacă veți fi puși vreodată într-o situație expusă în cadrul acestei conferințe ori veți interacționa cu persoane care prezintă un risc de vulnerabilitate în acest sens, veți avea puterea și înțelepciunea de a vă adresa autorităților responsabile. Nu uitați că noi suntem mereu alături de dumneavoastră, pentru a vă sprijini și proteja ca cetățeni ai României”. Printre cei care au marcat evenimentul, s-au numărat:
reprezentanți ai Prefecturii Constanța, doamna deputat Dumitrache Ileana Cristina, Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța, Inspector-șef Adjunct Relații de Muncă, Ioniță Gabriel,
Agenția Națională Împotriva traficului de persoane, Niculae Mihaela Adelina,
AJOFM Constanța, Tudose Elena.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.