ROMÂNIA BREAKING NEWS

Cadourile PSD pentru UDMR: Școlile în limba maghiară vor putea fi înființate și de Parlament, și de autoritățile locale

Cadourile PSD pentru UDMR: Școlile în limba maghiară vor putea fi înființate și de Parlament, și de autoritățile locale

Amendamentul crucial pentru UDMR, strecurat într-o lege despre licee agricole.

Senatul a adoptat luni, ca for decizional, un proiect de lege de modificare a Legii educației naționale privind liceele agricole în care a fost strecurat un amendament aparținând UDMR și votat de PSD ce prevede, fără legătură cu liceele agricole, ca unitățile de învățământ cu predare în limbile minorităților naționale pot fi înființate, pe lângă ministerul Educației, și de Parlament și autoritățile locale și județene, dar și de cultele recunoscute prin lege.

Prin acest amendament, care așteaptă acum să fie promulgat de președintele României, se asigură și cadrul legal pentru un alt proiect legislativ al UDMR, de înființare a Liceului Catolic de la Târgu-Mureș, care așteaptă să intre la vot la Camera Deputaților, apoi la Senat

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: