ROMÂNIA BREAKING NEWS

Căderea regimului Putin este inevitabilă! Hodorkovki pregătit să devină viitorul președinte al Rusiei.

„Scopul nostru este să demonstrăm că există o alternativă la regimul actual”, a declarat Mihail Hodorkovski duminică,7 decembrie a.c., care a anunțat recent din exilul pe care și l-a impus că va fi pregătit să devină viitorul președinte al Rusiei.

„Este inevitabilă o cădere a regimului din cauza crizei. Rezultatul trebuie să fie o Rusie democratică”, a declarat el într-un discurs susținut din străinătate prin videoconferință, perturbată de autorități, la un hotel din Sankt Petersburg, relatează Moscow Times, preluat de Mediafax.

Potrivit cotidianului rus, autoritățile din orașul natal al președintelui rus au încercat să oprească evenimentul. În zona sălii de conferințe a fost efectuată o percheziție pentru droguri, poliția a încercat să evacueze clădirea din cauza unei amenințări cu bombă, sirenele vehiculelor de poliție urlau în fața hotelului, iar curentul electric a fost întrerupt – însă organizatorii au pregătit baterii.

Membri ai opoziției prezenți în sală l-au întrebat care ar fi cea mai bună tactică pentru a ajunge la putere. Fostul magnat în domeniul petrolului a vorbit despre o serie de mijloace pașnice, însă unele persoane din audiență au argumentat în favoarea unei abordări mai agresive, potrivit publicației. 

Cu câteva minute înainte de începerea evenimentului, poliția a dispus evacuarea hotelului, după o percheziție pentru droguri în timp ce organizatorii instalau echipamentul pentru difuzarea discursului. Însă în timp ce poliția încerca să evacueze clădirea, câteva zeci de consilieri ai opoziției și activiști din oraș au reușit să intre în sala de conferință. Polițiști intrau periodic în sală și cereau audienței să plece, dar după ce ofițeri au precizat că nu vor efectua evacuări cu forța, publicul a rămas până la finalul evenimentului.

Hodorkovski nu a comentat despre ceea ce se petrecea în hotel, concentrându-se în schimb asupra temei schimbării regimului prin alegeri democratice. În pofida acestui haos, Hodorkovski – în trecut unul dintre cei mai bogați oameni din Rusia, încarcerat timp de aproape un deceniu pentru acuzații denunțate ca politice și grațiat de Putin – și-a susținut însă până la capăt discursul, în care a îndemnat la instituirea unui nou regim politic în țara sa.

Conferința a durat aproximativ o oră și jumătate, încheindu-se când s-au terminat bateriile. Site-ul Fontanka.ru a scris că mai multe grupuri de turiști nu au putut să se cazeze la hotel în această perioadă de timp. 

Surse:TheMoscowtimes.com, Mediafax.ro, RomaniaLibera.ro

Citeste și …

Bombă! Plan secret FSB? Capul lui Putin ar putea cade! Un al „Putin”, FSB-ist ar putea să-i ia locul

Putin

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: