ROMÂNIA BREAKING NEWS

Bulgaria: „să nu se exagereze cu cuvântul „război” referitor la Ucraina

Bulgaria: „să nu se exagereze cu cuvântul „război” referitor la Ucraina

Ministrul apărării bulgar, Stefan Ianev, a susţinut joi teza rusă conform căreia atacul Moscovei asupra Ucrainei este doar o „operaţiune militară” şi a insistat că trebuie să se evite „exagerările” şi folosirea cu uşurinţă a cuvântului „război”, transmite EFE.

„Dacă analizăm discursul lui (Vladimir) Putin (prin care preşedintele rus a anunţat declanşarea atacului asupra Ucrainei – n.r.), el evită cuvântul ‘război’, iar noi îl folosim cu frivolitate. Totuşi, probabil că în următoarele zile se va confirma teza potrivit căreia activităţile ruse se limitează la o operaţiune militară”, a declarat Ianev presei.

Ministrul bulgar a adăugat că atitudinea Rusiei faţă de Ucraina este „o nouă dovadă că sistemul de relaţii internaţionale nu funcţionează aşa cum este prevăzut în Carta ONU” şi că dialogul şi diplomaţia nu dau mereu rezultate.

În plus, Ianev a insistat „să nu se exagereze cu cuvântul ‘război'” pentru a nu provoca teamă în rândul populaţiei.

Ministrul bulgar a mai anunţat că Ţările de Jos vor accelera furnizarea a două avioane de luptă olandeze care se vor alătura unei misiuni de supraveghere sub egida NATO.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: