ROMÂNIA BREAKING NEWS

„Bulgaria nu va mai adopta o poziție „mai echilibrată” vi-a-vis de Rusia și acțiunile ei” – Președintele Parlamentului Bulgar

„Bulgaria nu va mai adopta o poziție „mai echilibrată” vi-a-vis de Rusia și acțiunile ei” – Președintele Parlamentului Bulgar

Bulgaria poate oferi ajutor umanitar Ucrainei și nu va mai încerca să adopte o poziție „mai echilibrată”, așa cum a făcut-o în anii precedenți în disputele dintre Occident și Rusia, a declarat astăzi președintele Parlamentului, Nikola Minchev, scrie novinite.com citat de romaniabreakingnews.ro 

Potrivit sursei citate, Minchev a subliniat că Bulgaria nu va mai încerca să adopte o poziție „mai echilibrată”, așa cum a făcut-o în anii precedenți în disputele dintre Occident și Rusia. „Interesul Bulgariei este Occidentul. În acest caz, Occidentul este solidar cu Ucraina – la fel și noi”, a spus el. Președintele Parlamentului a subliniat că nu există niciun risc pentru Bulgaria din acțiunile militare. „Riscul provine din faptul că suntem dependenți energetic de Rusia. Acest lucru se datorează politicilor miope și condiționalității istorice. Lucrăm pentru a asigura continuitatea aprovizionării cu gaz și petrol. Dacă Rusia suspendă livrările – avem rezerve care ne vor ajuta și ne vor permite să compensăm penuria de energie până când vom găsi o alternativă potrivită”, a spus el. Mai devreme, ministrul Energiei, Alexander Nikolov, a asigurat, de asemenea, că se caută opțiuni pentru aprovizionarea cu gaze alternative și înlocuirea acestuia cu alți combustibili în termoficare.

Președintele Parlamentului bulgar, Nikola Minchev, a mai declrat referitor la ajutorul pentru Ucraina, că potrivit bugetului asoptat, există o rezervă pentru finanțarea unor astfel de operațiuni. „Eu personal nu cunosc un plan exact pentru furnizarea de ajutor umanitar. Poate se lucrează la el, dar depinde și de ce vrea țara afectată. Bulgaria nu va fi o țară care a abandonat Ucraina sau care nu acționează în solidaritate cu aliații săi din UE și NATO”, a spus el.

Premierul bulgar Kiril Petkov a afirmat luni că va propune destituirea ministrului apărării Stefan Ianev, după ce refuzul acestuia din urmă de a califica drept război invazia militară rusă în Ucraina a dus la numeroase cereri de înlocuire a sa, informează Reuters.

Referitor la demisiea Ministrului Apărării al Bulgariei care anterior a declarat „„să se evite „exagerările” şi folosirea cu uşurinţă a cuvântului „război”” Nu există nici o cerere oficială pentru demisia ministrului Apărării Ianev a spus Nikola Minchev

A se vedea romaniabreakingnews.ro: Ministrul apărării bulgar, Stefan Ianev, a susţinut joi teza rusă conform căreia atacul Moscovei asupra Ucrainei este doar o „operaţiune militară” şi a insistat că trebuie să se evite „exagerările” şi folosirea cu uşurinţă a cuvântului „război”

Întrebat despre demisia solicitată a ministrului Apărării, Stefan Ianev, de reprezentanții Bulgariei Democrate, Minchev a menționat că aceasta nu este pe ordinea de zi a parlamentului. El a subliniat că o astfel de cerere nu a fost depusă oficial și este puțin probabil să fie făcută pentru că ar zgudui coaliția.

„În acest moment, spunându-mi părerea că acesta este un război și că nu sunt de acord cu terminologia ministrului Apărării – îmi exprim o poziție personală. Nu am pregătit o poziție comună a grupului parlamentar pe această temă”, a spus un reprezentant al „Există un astfel de popor”.

Astăzi, vicepreședintele Parlamentului, Christian Vigenin, a anunțat: „Într-o situație în care se poartă un război la 200 km în linie dreaptă de granițele Bulgariei, a cere demisia ministrului Apărării este o gravă insuficiență pentru mine”, a spus el. , folosind cuvintele lui Ivaylo Mirchev de ieri.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: