ROMÂNIA BREAKING NEWS

Bucureștiul se află pe locul patru în Europa Centrală și de Est la capitolul spații moderne și birouri (Capital.ro)

Bucureștiul se află pe locul patru în Europa Centrală și de Est din punct de vedere al stocului total de spații moderne de birouri, după Varșovia, Praga și Budapesta, conform studiului realizat de compania imobiliară, DTZ Echinox. Stocul total de spații moderne de birouri în Varșovia, Praga, Budapesta și București la finalul lui 2014 era de 12,83 milioane mp, cu 5% mai ridicat față de anul anterior.

Varșovia continuă să fie cea mai mare piață, cu 4,4 milioane mp, urmată de Budapesta cu 3,24 milioane mp, Praga cu 3,03 milioane mp și București cu 2,16 milioane mp de spații moderne de birouri. Pentru 2015, volumul total al livrărilor este prognozat să crească cu 15%. Varșovia va continua să înregistreze cele mai multe livrări, în timp ce în Budapesta nivelul livrărilor de spații noi va continua să fie limitat. Din totalul de 700.000 mp programați pentru finalizare în 2015, 46% sunt în Varșovia, 26% în Praga, 22% în București și 6% în Budapesta. 

Activitatea totală de închiriere în 2014 în capitalele analizate a fost de 1,7 milioane mp. Cererea a reprezentat 64% din volumul total tranzacționat, cu aproximativ 1,08 milioane mp tranzacționați. Cel mai ridicat nivel al cererii a fost înregistrat în Varșovia – 40%, în timp ce în Praga a reprezentat doar 18% din volumul total al cererii. 

Cele mai active companii pe segmentul închirierilor de spații de birouri au fost cele de IT, telecom și servicii profesionale.

Sursa:Capital.ro prin romaniabreakingnews.ro

Foto: economica.net

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: