ROMÂNIA BREAKING NEWS

Bucureștiul cere accelerarea deschiderii Consulatului României la Slatina (Ucraina)

Bucureștiul cere accelerarea deschiderii Consulatului României la Slatina (Ucraina)

AHMET DAVUTOGLU - CRISTIAN DIACONESCU - MAEMinisterul de Externe din România a remis, marți, o declarație, în care îndeamnă partea ucraineană să accelereze deschiderea consulatului român la Slatina, în Transcarpatia, instituție diplomatică a cărei inaugurare ar fi trebuit să aibă loc în luna iunie – scrie Zakarpatia Online.

Publicația citează un comunicat postat pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe al României, în care instituția salută punerea efectivă în aplicare a Acordului româno-ucrainean privind micul trafic la frontieră, după eliberarea, pe 1 septembrie 2015, a primelor permise de mic trafic, la Consulatul General al României la Cernăuți.

Totodată, MAE român subliniază că, printre măsurile necesare punerii în aplicare a Acordului, se numără și demersurile de operaționalizare rapidă a Consulatului României de la Slatina (Solotvino, regiunea Transcarpatia, Ucraina), care este esențială pentru implementarea Acordului în această regiune componentă a ariei sale de aplicabilitate și care este prevăzută ca atare de dispozițiile Acordului.

Bucureștiul susține că au fost alocate toate fondurile și resursele de personal necesare acestui consulat, a fost identificat sediul în localitatea Solotvino și au fost solicitate părții ucrainene, în luna iunie, avizele necesare pentru circumscripția consulară a Consulatului (Transcarpatia) și pentru clădirea în care va funcționa oficiul consular. De asemenea, partea română își exprimă încrederea că răspunsul pozitiv al părții ucrainene va fi transmis în cel mai scurt timp, pentru a permite implementarea deplină și la timp a Acordului, prin procesarea rapidă a cererilor și eliberarea promptă a permiselor.

Citește și: Cernăuți. Primele permise de mic trafic de frontieră au fost înmânate locuitorilor din zona de graniță româno-ucraineană

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: