ROMÂNIA BREAKING NEWS

București. Președintele croat susține activarea regimului Schengen și eliminarea MCV pentru România

București. Președintele croat susține activarea regimului Schengen și eliminarea MCV pentru România

Președintele Croației, Kolinda Grabar-Kitarovic, se află într-o vizită de stat în România. Cu prilejul vizitei, președintele Croației a reafirmat poziția țării sale cu privire la activarea regimului Schengen și eliminarea Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) pentru România și Bulgaria.

„Croația susține în mod ferm activarea regimului Schengen pentru România și Bulgaria. Ne încurajează speech-ul dl Juncker, care nu demult a fost ferm în acest sens. Și noi sperăm că și Croația va deveni membră în momentul în care va îndeplini problemele tehnice pe care România le-a îndeplinit deja. De asemenea, Croația este și pentru eliminarea MCV pentru România și Bulgaria, pentru că România a atins nivelul reformelor, reforme care nu mai presupun aducerea unor noi criterii adăugate prin care se fac diferențe între membrele Uniunii Europene. (…) Este un imperativ pentru statele noastre astfel încât să nu se dezvolte o Europă în două viteze, ci o Europă care se gândește la întărirea poziției și la o dezvoltare economică pentru toate statele”, a spus președintele Croației

Președintele Iohannis a subliniat că și România și Croația doresc să devină țări membre ale spațiului Schengen.

„Ambele țări vor să devină membre Schengen, ambele țări vor ca în continuare să fie la dispoziția noastră fonduri structurale, care vor îmbunătăți convergența în cadrul Uniunii. Țările noastre vor fi în același trio de președinție pentru Consiliul UE, creând astfel un cadru propice promovării anumitor dosare care sunt importante atât pentru România, cât și pentru Croația”, a declarat președintele Iohannis.

Președintele român a mai precizat că discuțiile cu omologul croat au vizat și viitorul UE.

„Amândoi am fost de părere că o integrare mai profundă și eliminarea diferențelor între diferite state sunt foarte importante”, a spus Klaus Iohannis.

 

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: