ROMÂNIA BREAKING NEWS

Bucureștenii îndoliați au căzut la pământ pentru a reaminti tuturor românilor de ziua ocupației sovietice a Basarabiei, nordului Bucovinei și Tinutului Herța.

Bucureștenii îndoliați au căzut la pământ pentru a reaminti tuturor românilor de ziua ocupației sovietice a Basarabiei, nordului Bucovinei și Tinutului Herța.

Flash-mob-ul organizat de Platforma Civică Acțiunea 2012 și care a avut loc de la ora 18:03 la 18:10 în Piața Revoluției, sub genericul ,,Blitz peste timp”, a început cu un moment de reculegere și a beneficiat de acompaniament sonor, prin interpretarea unei piese funerare de către un student la Conservator.

,,Pe 28 iunie, profitând de izolarea în care se afla România, Rusia a trecut Nistrul și a ocupat partea de Est a României. Ne aflăm astăzi aici pentru că poporul român niciodată nu a acceptat acest rapt, care, din punctul nostru de vedere, este invalid”, a declarat în acest context Marius Lulea, co-președintele Platformei Civice Acțiunea 2012, organizatoarea evenimentului.

După încheierea evenimentului, toți cei prezenți s-au răspândit spre 20 de stații de metrou, unde au strâns semnături în cadrul campaniei ,,Aducem Basarabia acasă”.

Ziua de 28 iunie a fost marcată și la Chișinău, unde unioniștii au organizat marșuri, mitinguri de comemorare și manifestații culturale.

InfoPrut precizează că pe 28 iunie 1940, în urma unei înțelegeri secrete între URSS și Germania nazistă, România a primit un ultimatum prin care se cerea evacuarea administrației civile și a armatei române de pe teritoriul dintre Prut și Nistru, precum și din Nordul Bucovinei. Sute de mii de români au picat victime regimului criminal ocupant.


SURSA infoprut.ro

SURSA Foto: Iulia Modiga/InfoPrut

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: