ROMÂNIA BREAKING NEWS

BREAKING NEWS: UCRAINA NU VA MODIFICA Art.7 AL NOII LEGI A ÎNVĂȚĂMÂNTULUI (Rămâne ca în URSS)

BREAKING NEWS: UCRAINA NU VA MODIFICA Art.7 AL NOII LEGI A ÎNVĂȚĂMÂNTULUI (Rămâne ca în URSS)

Nu văd încă perspective care să ne permită să mobilizăm o majoritate parlamentară pentru a vota modificarea art.7 al noii legi adoptate”, a declarat recent ministrul educației și ştiinței al Ucrainei, transmite Radio Cernăuţi citat de romaniabreakingnews.ro

Potrivit ministrului ucrainean al educaţiei, Lilia Grinevici, modificările controversatei Legi a educaţiei din Ucraina, privind învăţământul în limbile minorităţilor, vor ţine cont de recomandările Comisiei de la Veneția, dar nu vor duce la o modificare a legii în sine.

„Principala acţiune în procesul de rezolvare a acestei situații va fi decizia Comisiei de la Veneția, care se va reuni pe 8 decembrie și, probabil, pe 10 decembrie va publica recomandările”, a menţionat Grinevici, precizând că recomandările Comisiei de la Veneția vor fi luate în considerare în punerea în aplicare a Legii educației și la elaborarea unor legi ulterioare, reţine sursa citată.

„Putem să ţinem cont de aceste recomandări și să continuăm să punem în aplicare articolul lingvistic printr-o lege specială, cum ar fi Legea învățământului secundar”, a explicat ministrul ucrainean.

Grinevici a mai atras atenţia că în parlamentul de la Kiev nu ar exista suficiente voturi pentru a modifica articolul lingvistic din noua lege a educaţiei din Ucraina. „Nu văd încă perspective care să ne permită să mobilizăm o majoritate parlamentară pentru a vota modificarea acestui articol, deoarece, în a doua lectură a Legii educației, exact această formă a articolului a făcut obiectul unui consens”, a adăugat ministrul ucrainean al educaţiei Lilia Grinevici.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: