ROMÂNIA BREAKING NEWS

Breaking News! Ucraina la zi și planurile rusești de viitor…

Sursele R.B.N. Press din Ucraina au comunicat redacției următoarele date despre noile situații apărute:

Guvernatorul din Donețk, numit recent,  Serghei Taruta, un oligarh ucrainean (miliardar), pe banii lui a construit săptămâna trecută, un „tranșeu” pe toată lungimea frontierei provinciei Donețk cu Rusia, respectiv pe o lungime de 180 de km. Tranșeul are o adâncime de 4m și o lățime de 4m și este menit să descurajeze o posibilă invazie rusească, constituind un obstacol în calea tancuriloe rusești.

         Pe 19.03.2014, serviciile speciale ucrainene au arestat pe liderii Mișcării „Malo Rusia” din Donețk și din Odesa.

         Armata rusă a realizat un „cap de pod” dincolo de Crimeea spre Kherson. „Capul de pod” are o suprafață mica de câțiva km2, dar indică o posibilă directive de acțiune a armatei ruse din Crimeea pe direcția Kherson-Nikolaev.

         Armata ucraineană a săpat tranșee la noua frontieră cu Crimeea și a dislocat mai multe unități militare de alungul așa zisei noi frontiere

         -Putin a cerut separatiștilor din Crimeea să elibereze pe comandantul marinei militare ucrainene și pe ceilalți militari reținuți.

Azi 20.03.2014 au fost eliberați atât comandantul marinei ucrainene cât și alți șapte militari ucraineni.

Vladimir Putin

Vladimir Putin

  -Putin a promis deja mărirea pensiilor pentru pensionarii cetățeni ai Crimeei anexate la Rusia.

         -Putin a dat dispoziție tot azi 20.03.2014  oligarhilor ruși din lumea întragă ca de azi să plătească impozitele în Rusia.

         -Crimeea NU dispune de surse de apă dulce și nici de unități de producție de energie electrică. Energia electrică este transportată din Ucraina. Apa este adusă printr-un canal de la Nipru tot din Ucraina. Canalul a fost săpat de ucraineni după ce Crimeea a revenit Ucrainei prin decizia lui Nikita Hrusciov care era ucrainean.

         -Noile autorități de la Kiev au decis că dacă până la data de 21.03.2014 armata rusă nu întrerupe încercuirea celor 38 de unități militare ucrainene din Crimeea, atunci Ucraina va întrerupe alimentarea cu apă curentă și curentul electric.

         -La Kiev directorul televiziunii de stat ucrainene a fost bătut de trei deputați de la Partidul Svoboda și obligat să își dea demisia.

         -Azi 20.03.2014 Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a vorbit în premieră despre „necesitatea protejării minorității ruse din… (SURPRIZA) …din Estonia !!!!

         -În estul Ucrainei există două regiuni, Donețk și Lungask, în care rusofonii reprezintă 75% din populație iar în Sudul Ucrainei există alte trei regiuni în care rusofonii reprezintă 50 % din populație. Ceea ce nu spune Moscova este faptul că o mare parte din „rusofoni” sunt de fapt ucraineni vorbitori de rusă.

         -Noul premier al ucrainei, Arseni Iațeniuk face demersuri ne oficiale, dar active, către factorii de decizie ai NATO pentru a aduce trupe NATO în Ucraina care să garanteze suveranitatea și integritatea Ucrainei. Pentru moment, premierul ucrainean nu a primit nici un răspuns concret, decidenții NATO cerând un răgaz pentru analiza acestei cereri.

         -Azi 20.03.2014, Duma de Stat a Rusiei a ratificat alipirea Crimeei la „Maica Rusia”.

         -Începând tot de azi 20.03.2014 au început să se împartă locuitorilor Crimeei pașapoarte ale Federației Ruse.

Rada Supremă de la Kiev, a adoptat o rezoluție în care se arată ca „se va continua lupta pentru readucerea Crimeei în frontierele Ucrainei oricât de lungă și dureroasă ar fi această luptă.”

         -Sursele R.B.N.Press din Moscova afirmă următoarele: „Rusia are un plan secret de desfășurare a unor  operațiuni militare de amploare în luna august 2014, în urma cărora mai multe provincii din Estul și Sudul Ucrainei vor fi anexate la Rusia inclusiv orașul port Odesa, iar Rusia își va stabili frontiera finală Sudică pe Nistru.”

Toate aceste operațiuni militare sunt planificate pentru luna august 2014, având în vedere că Parlamentele și Guvernele din UE și SUA se vor afla în acea perioadă în vacanță.

Redactor Șef Adj. R.B.N. Press

Dacian Dumitrescu

Mulțumiri pe această cale surselor din Ucraina și Rusia care sub taina anonimatului ne-au dat sprijin pentru materialele R.B.N. Press

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.