ROMÂNIA BREAKING NEWS

Bravo Radu Jude! Filmul „Aferim”, a câștigat Ursul de Argint pentru regie la Festivalul de Film de la Berlin !

Bravo Radu Jude!  Filmul „Aferim”, a câștigat Ursul de Argint pentru regie la Festivalul de Film de la Berlin !

Radu Jude a câștigat Ursul de Argint pentru regie la Festivalul Internațional de Film de la Berlin cu producția “Aferim!” Transmite AGERPRES preluat de România Breaking News

Premiera mondială a filmului “Aferim!” în regia lui Radu Jude a avut loc în cadrul proiecțiilor din competiția internațională a Festivalului Internațional de Film de la Berlin.

“Aferim!” este un un film istoric a cărui acțiune are loc în Țara Românească a începutului de secol XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, însoțit de fiul său (Mihai Comănoiu), caută un rob țigan fugar (Cuzin Toma).

Radu Jude s-a aflat în competiție cu mari nume ale cinematografiei mondiale, printre care Werner Herzog, Terrence Malick, Peter Greenaway sau Jafar Panahi.

La această secțiune au fost acordate două premii. Cel de-al doilea Urs de Argint pentru regie a fost câștigat de Malgorzata Szumowska cu filmul “Body”.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: